Mesélj többet Shmuel Katzról – kiállítás

Menachem Beer
Menachem Beer – Fotó: Wikipedia

99 éve született Budapesten Menachem Beer építész. 22 évvel később kivándorolt ​​Izraelbe, és a nyugat-galileai Gaaton kibuc egyik alapítója volt. Építészeti tanulmányait a Technionban végezte, majd az országos kibucmozgalom műszaki osztályára került. Közel hetvenéves munkája során számtalan, főként kibucépületet tervezett, és mindig arra törekedett, hogy művészi elemek is megjelenjenek azokban.

Munkásságának csúcspontja a Gaaton kibuc ebédlője, amelyet több ütemben tervezett, majd a privatizáció és a bezárás után egy késői szakaszban táncházzá alakított át. Az ebédlő kialakításában barátjával és szomszédjával, Shmuel Katz-zal, a szintén magyar származású izraeli festő, illusztrátor és karikaturistával dolgozott együtt, szinte mindenhol az épület részévé téve annak munkáját.

A Herzlia Kortárs Művészeti Múzeumban (Herzliya Museum of Contemporary Art) pénteken, február 23-án 10:30-kor Michael Jacobson építész mutatja be kettejük együttműködését, valamint beszél a művészet és az építészet együtteséről.

További részletek itt: https://www.herzliyamuseum.co.il/…/%D7%A1%D7%95%D7%A4…/

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook