Áldozatok egy fegyveres merényletben Izraelben

A merénylet helyszíne Maale Adumim közelében – Fotó: Rendőrség

Egy áldozat belehalt sebesülésébe, tizenegyen megsebesültek, közülük többen életveszélyesen egy Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben csütörtök reggel – jelentette a katonai rádió

Az egyik sebesült – egy húszas éveiben járó férfi – a kórházban belehalt sérülésébe, s az összes sérült száma tizenegyre emelkedett a mentőszolgálat jelentése szerint. Súlyosan megsebesült egy 23 éves, állapotos nő, de jelenleg nincs életveszélyben a kórház közlése alapján.

Fotó: Mentőszolgálat

A merénylők Betlehem környékén éltek, két 31 éves férfi és egyikük 26 éves öccse hajtotta végre a lövöldözést.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter a támadás helyszínén bejelentette, hogy folytatja a lakosság felfegyverzésének politikáját, mert a fegyverek szerinte “életeket mentenek”.

“Útelzárásokkal korlátozni kell a mozgásszabadságot” – mondta Ben-Gvir. “A ciszjordániai zsidók élethez való joga felülmúlja a Palesztin Nemzeti Hatóság lakosainak szabadsághoz való jogát” – tette hozzá.

Becalel Szmotrics pénzügyminiszter a merénylet után azt követelte Benjamin Netanjahu miniszterelnöktől, hogy “azonnal hagyja jóvá Maale Adumimban és környékén több ezer új telepes-lakás terveit”.

Az egyik fegyver, amit a terroristák használtak – Fotó: Rendőrség
További, helyszínen talált fegyverek – Fotó: Rendőrség

A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maale Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak a Jeruzsálem felé tartó, az ellenőrző pontnál várakozó autókra.

Két merénylőt autósok lőttek le a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel kutatást indított a környéken, mert egyes szemtanúk három lövöldözőt láttak. A biztonságiak a környék átfésülése során azonosították és ártalmatlanították a korábban a helyszínről sikeresen elmenekülő harmadik terroristát.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.