Izrael több mint háromezer új telepeslakást tervez Ciszjordániában

Izrael több mint háromezer telepeslakás felépítésének terveivel válaszol a csütörtök reggeli ciszjordániai terrortámadásra – jelentette be Becalel Szmotrics pénzügyminiszter, a jobboldali, a telepeseket támogató Vallásos Cionisták párt elnöke csütörtökön késő este.

Szmotrics közölte, hogy a Ciszjordánia területén fekvő Maale Adumimban 2350, a szintén ott található Kedar nevű telepes faluban 300 és Efrat telepes városban 694 új lakás terveit ismertette csütörtök esti találkozóján Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Joav Gallant védelmi miniszterrel és Ron Dermerrel, a stratégiai ügyek miniszterével.    

“Tudja minden, nekünk ártani akaró terrorista, hogy ha kezet emelnek izraeli állampolgárokra, akkor az halálos csapással és pusztítással fog járni, és amellett elmélyítjük örökkévaló kötődésünket Izrael egész földjén” – mondta Szmotrics.

Csütörtök reggel három palesztin fegyveres tüzet nyitott egy ellenőrzőpont közelében azon az úton, amely Jeruzsálemet összeköti a Holt-tengerrel, és az út mentén fekvő Maale Adumim telepes-várossal. A merényletben megöltek egy és megsebesítettek 11 izraelit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.