Az EU önmérsékletre szólított fel az iráni diplomáciai képviselet elleni izraeli támadás kapcsán

Az Európai Unió elítéli a damaszkuszi iráni diplomáciai képviselet ellen hétfőn elkövetett támadást és önmérsékletre szólít fel – közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) szerdán.

Az uniós külügyi szolgálat szóvivője útján közzétett közleményében úgy fogalmazott, hogy “a jelenlegi rendkívül feszült regionális helyzetben elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb önmérsékletet tanúsítsuk”.

A helyzet regionális elmérgesedése senkinek sem érdeke – hívták fel a figyelmet.

A diplomáciai és konzuli képviseletek és személyzetük sérthetetlenségének elvét a nemzetközi joggal összhangban minden esetben és minden körülmények között tiszteletben kell tartani – tette hozzá közleményében az uniós külügyi szolgálat.

Izrael légicsapást hajtott végre Damaszkuszban április 1-jén. Az iráni nagykövetség közelében becsapódó hat rakéta megölte az iráni Forradalmi Gárda egy magas rangú parancsnokát és legalább hét másik embert.

Főkép: Romok a damaszkuszi támadás helyszínén – Fotó: Firas Makdesi / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.