Irán drónokkal támadást indított Izrael ellen

Az IDF szóvivője bejelentette, hogy szombat este több tucat drónt indítottak Izrael ellen Iránból.

02:20 Több tucat ballisztikus rakétát indítottak Iránból Izraelbe, megszólaltak a légvédelmi szirénák a Negevben, Jeruzsálem környékén és a Golánon. Egy 10 éves gyerek súlyosan megsérült egy dél-izraeli beduin településen. Magas rangú izraeli tisztviselők: a rakéták 99%-át elhárítottuk, az izraeli válaszcsapás “soha nem látott mértékű lesz”.

Jeruzsálem, a Kneszet felett izraeli légvédelmi rakéták:

00:52 Irán: ballisztikus rakétát indítottunk Izrael felé.

24:00 Az izraeli hadsereg bejelentése szerint több száz drónt valamint cirkálórakétákat (robotrepülőgép, amely állítólag néhány méteres pontosságal képesek eltalálni a kijelölt célt) is kilőttek Izrael irányába.

22:30 Izrael lezárta a légterét.

23:00 Az IDF szóvivője bejelentette, hogy szombat este több tucat drónt indítottak Izrael ellen Iránból. Órákig (6-9 óráig) tarthat, amíg izraeli légtérbe érnek.

Natanjahu felvételről közvetített bejelentést tett.

“Védelmi rendszereink kiépítettek, minden forgatókönyvre felkészültünk, védekezésben és támadásban egyaránt. Izrael állam erős, az IDF erős, a közvélemény erős.” – mondta. “Nagyra értékeljük, hogy az Egyesült Államok Izrael mellett áll, valamint Nagy-Britannia, Franciaország és sok további országok támogatását” – tette hozzá Netanjahu. “Egyértelmű a koncepciónk: aki ellenünk tör, azt vissza támadjuk. Megvédjük magunkat minden fenyegetéstől, és ezt higgadtan és határozottan tesszük. Tudom, hogy ti izraeli polgárok is megőrzitek a higgadságotokat. Arra kérek mindenki, hogy a Polgári Védelem Parancsnokságának utasításai szerint járjanak el.”

a cikk frissül

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.