Ganz: erkölcsi vakság és történelmi bűn Izrael vezetőinek elítélése

beni ganz
Beni Ganz – Fotó: képernyőkép / YouTube

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamasz palesztin terrorszervezet vezetőit – írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joav Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvar, a Hamasz gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamasz katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

“Izrael a legigazságosabb háborúba kezdett, miután egy terrorista szervezet mészárlást hajtott végre polgárai ellen. Izrael a történelem legmorálisabb módján harcol, ragaszkodva a nemzetközi joghoz, igazságszolgáltatási rendszere független és erős” – írta Ganz.

“A polgárainak védelméért harcba szállt ország vezetőit egy sorba állítani a vérszomjas terroristákkal erkölcsi vakság, és megsérti az ország polgárainak védelmére vonatkozó kötelezettségét és lehetőségét” – hangsúlyozta. “Az ügyész kérésének elfogadása letagadhatatlan történelmi bűn lenne” – tette hozzá.

A Hamasz szintén az ellen tiltakozott, hogy együtt ítéljék el az izraeli vezetőkkel. “A hágai bíróság határozata “egyenlővé teszi az áldozatot a hóhérral”, ösztönözni fogja a “megsemmisítő háború” folytatását” – jelentette ki az iszlamista szervezet tisztviselője, kérve a bíróságot a kérelem visszavonására.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.