Netanjahu: a hágai elfogatóparancs egész Izrael ellen irányul

A hágai ügyész abszurd és hamis kérése egész Izrael ellen irányul – fogalmazott az  X-en (volt Twitter) megjelent üzenetében Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn, arra reagálva, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától az izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, valamint a Hamasz három legfőbb vezetője ellen.

“A hágai ügyész abszurd és hamis kérése nemcsak Izrael miniszterelnöke és védelmi minisztere, hanem egész Izrael ellen irányul” – szögezte le a politikus.

“Az izraeli hadsereg katonái ellen irányul, akik óriási hősiességgel harcolnak az aljas Hamasz-gyilkosok ellen, akik október 7-én rettenetes kegyetlenséggel ránk támadtak” – tette hozzá.

“Az ICC ügyésze miféle pimaszsággal meri összehasonlítani a Hamasz szörnyetegeit az izraeli katonákkal, a világ legerkölcsösebb hadseregével? Hogyan hasonlíthatja össze őket a Hamasszal, amely gyilkolt, gyújtogatott, lefejezett, erőszakot tett, és elrabolta nővéreinket és fivéreinket?” –  tette fel a kérdést.

Netanjahu úgy fogalmazott, hogy Izrael miniszterelnökeként “undorral” utasítja vissza az ügyész Izrael és a Hamasz “tömeggyilkosai közötti összehasonlítását”. Ez a valóság teljes eltorzítása. Éppen így néz ki az új antiszemitizmus, amely a nyugati egyetemi kampuszokról a hágai bíróságra költözött – tette hozzá.

“Izraeli polgárok, egy dolgot ígérek nektek: kudarcot vall a kísérlet, hogy megkössék a kezünket. Nyolcvan éve a zsidó nép nem tudott védekezni ellenségeivel szemben, de ennek vége. Izrael miniszterelnökeként megígérem, hogy semmilyen nemzetközi fórum nyomása vagy döntése nem akadályoz meg bennünket abban, hogy lecsapjunk a minket elpusztítani vágyókra” – közölte Netanjahu.

Főkép: Netanjahu – Fotó: Alex Kolomoisky

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.