Izraeli szóvivő: palesztin újságíró tartotta fogságban otthonában a hét végén kiszabadított három izraeli túszt

Abdallah al-Dzsamal palesztin újságíró őrzött lakásában túszként a Gázai övezetben fekvő Nuszeirát menekülttáborban a szombaton kiszabadított túszok közül három izraeli férfit – jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője vasárnap.

A Palestine Chronicle című, angol, olasz és francia nyelvű, non-profit alapítvány működtette palesztin újság, melynek szerzője volt, X-(volt Twitter-)fiókjában azt jelentette be, hogy az újságíró az izraeli akcióban meghalt. Hangsúlyozták azt is, hogy nem állt állandó alkalmazásukban.

Al-Dzsamal a túszejtésért felelős Hamasz szélsőséges palesztin szervezet gázai munkaügyi minisztériumának is szóvivője volt, s a háború kezdete óta szinte minden nap megjelentetett angol nyelvű cikkeket a Palestine Chronicle-ban.  Az al-Dzsazíra pánarab média tagadta azt az izraeli médiaértesülést, hogy al-Dzsamal nekik is dolgozott volna. A katari hírhálózat honlapján mindazonáltal megtalálható egy véleménycikk Al-Dzsamal aláírásával.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.