A ChatGPT kicsinálta a Chegg-et: lezárja tevékenységét az országban és elbocsátja dolgozóit 

Főkép: A Chegg irodái Rechovotban. Figyelmeztettek májusban, hogy a mesterséges intelligencia befolyásolhatja üzleti tevékenységüket – Fotó: Uzi Porat

A globális Chegg vállalat bejelentette egy nagy létszámleépítést, melynek során elbocsátják a rechovoti fejlesztőközpont 80-100 alkalmazottját és bezárják azt. Az elbocsátások oka a mesterséges intelligencia, különösen a ChatGPT elterjedése, ami helyettesíti a vállalat rendszereit a tanulási megoldások terén.

A Chegg Israel, amely világszerte diákok számára fejleszt tanulási megoldásokat, lezárja tevékenységét Izraelben és elbocsátja összes dolgozóját (Izraelben), ahogy azt a Calcalist megtudta. A vállalat nem nyilatkozott az ügyben.

Becslések szerint a vállalat Rechovotban számos alkalmazottat foglalkoztat, akik a következő hónapokban befejezik munkájukat. A központ bezárásának és a vállalat összeomlásának oka a mesterséges intelligencia, különösen a ChatGPT elterjedése, ami helyettesíti a vállalat rendszereit.

Ezzel egyidejűleg a globális vállalat is jelentős létszámleépítést hajt végre, hogy tízmilliókat spóroljon. A vállalat közleményében bejelentette, hogy alkalmazottainak 23%-át elbocsátja, és az izraeli leányvállalat bezárása ennek a folyamatnak a része.

Idén májusban a vállalat már figyelmeztetett, hogy a mesterséges intelligencia megállítja üzleti növekedését, ami egymilliárd dolláros értékvesztést eredményezett.

A Chegg Israel az amerikai Chegg vállalat izraeli fejlesztőközpontja, amely 2005-ben alakult és a Nasdaq-on 266 millió dolláros értékkel jegyzik, világszerte mintegy 2,000 alkalmazottat foglalkoztat.

Főkép: A Chegg irodái Rechovotban – Fotó: Uzi Porat

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSCalcalist