2024. szeptember 30., hétfő, a háború 360. napja – frissül


09:43

Légiriadó szólalt meg Cfatban


09:17

Az izraeli hadsereg: Elfogtunk egy drónt Izrael északi gazdasági vizein; jelentés szerint a célpont egy gázplatform volt

Az izraeli hadsereg szerint egy drónt semmisítettek meg Izrael északi gazdasági vizeiben. A szaúdi Al-Hadath csatorna jelentése szerint a drón célpontja egy gázplatform volt a térségben.


08:59

Jelentés: Izraeli drón támadott meg egy autót Dél-Libanonban

A libanoni hírügynökség jelentése szerint egy izraeli drón támadott meg egy autót Dél-Libanonban, az Arzon falu közelében.


08:52

Tüntetők követelik az elraboltak visszatérítéséről szóló megállapodást a miniszterelnök jeruzsálemi rezidenciája előtt

Tüntetők az elraboltak visszatéréséért a miniszterelnök jeruzsálemi rezidenciája előtt, ma – Fotó: Olivier Fitoussi

Tüntetők gyűltek össze a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencia előtt, hogy az elraboltak visszatérítéséről szóló megállapodást követeljenek. Az elraboltak hozzátartozói is részt vesznek a demonstráción.


08:06

Hamasz: A szervezet vezetője Libanonban meghalt egy izraeli támadásban Türosz közelében

A Hamasz bejelentette, hogy a szervezet libanoni vezetője és a külföldi vezetőség tagja, Fatah Sharif Abu Al-Amin meghalt egy izraeli támadásban az Al-Basz táborban, Türosz peremén, Dél-Libanonban. A szervezet szerint Al-Aminnal együtt meghalt a felesége, a fia és a menye is.

Egy bejrúti épület, amelyet izraeli támadás ért, ma – Fotó: Hussein Malla / AP

07:32

Jelentés: Izrael támadást hajtott végre az Al-Basz palesztin menekülttáborban, Dél-Libanonban

A libanoni hírügynökség jelentése szerint támadás történt az Al-Basz palesztin menekülttáborban, a dél-libanoni Türosz város peremén. A hírügynökség szerint a támadás áldozatokat követelt, és ez az első támadás ezen a helyen. A libanoni Al-Mayadeen hírcsatorna Izraelnek tulajdonította a támadást.


06:02

Időjárás-előrejelzés: Enyhe hőmérséklet-csökkenés

Ma részben felhős idő várható, a hőmérséklet enyhe csökkenésével, különösen a hegyvidéki területeken és az ország belsejében, és a hőmérséklet közel lesz az évszakhoz illő átlaghoz. A Földközi-tenger hullámzása közepesen erős lesz, a hullámok magassága 90-160 cm között várható, a víz hőmérséklete pedig 29°C lesz. Délnyugati és északnyugati szél fúj majd, sebessége 16-36 km/h lesz.


03:28

A Népi Front bejelentette: A szervezet három vezetője meghalt egy izraeli támadásban Bejrútban

Támadás Bejrútban, ma éjjel – Fotó: AFP / Fadel Itani

02:57

Izraeli hadsereg: A légierő több tucat rakétakilövőt és fegyverraktárt támadott meg a Bekaa-völgyben, Libanonban


02:23

Felső-Galileai légiriadók: Egy légi célpont elfogása miatt, amely Libanonból hatolt be Izrael területére


02:01

Légiriadók Felső-Galileában


01:33

Izraeli hadsereg: Támadjuk a Hezbollah célpontjait a Bekaa-völgyben, Libanonban


01:22

Izraeli hadsereg: Parancsnoki és irányítási központot támadtunk egy iskolában, amelyet a Hamasz használ a Gázai övezet északi részén


01:04

Arab jelentés: Robbanás hallatszott Bejrútban


00:44

A Hezbollah tagadja, hogy Hashim Safi Al Dint választották volna Naszrallah utódjául

Hashim Safi Al Din Libanonban, 2016 – Fotó: Khamenei.ir

00:18

Libanoni egészségügyi minisztérium: 109 halott és 364 sebesült tegnap az izraeli hadsereg támadásaiban az országban


22:43

Szaúdi hírcsatornák: Naszrallah holnapra tervezett temetését elhalasztották


22:20

Szaúdi jelentés: A Hezbollah Shura Tanácsa Hashim Safi Al Dint választotta Naszrallah utódjául

Hashim Safi Al Din Libanonban, 2016 – Fotó: Khamenei.ir

A szaúdi Al-Hadath hírcsatorna jelentése szerint a Hezbollah Shura Tanácsa Hashim Safi Al Dint választotta a szervezet főtitkárának, miután tegnap hivatalosan is bejelentették Haszan Naszrallah halálát, aki egy izraeli merénylet áldozata lett Bejrútban. A jelentés szerint Safi Al Din, a Hezbollah végrehajtó tanácsának elnöke lesz Naszrallah utódja. Libanoni és arab sajtóértesülések szerint Naszrallah már 2008-ban kijelölte Safi Ad-Dint örökösének. Safi Al Din Naszrallah unokatestvére és Kászem Szolejmáni veje, aki a Forradalmi Gárda Kudzs-erőinek parancsnoka volt, és 2020-ban amerikai támadásban halt meg Irakban. Safi Al Din hosszú éveken át Naszrallah mellett dolgozott, és a Hezbollah főtitkárának nagy hatása volt a személyiségére. Döntő hasonlósága Naszrallahhoz, valamint karizmája miatt Safi Al Dint tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy betöltse a meggyilkolt vezető helyét.


21:44

Biden: Beszélni fogok Netanjahuval, meg kell akadályoznunk egy teljes körű háborút a Közel-Keleten


21:30

Izraeli hadsereg a Haifa környéki légiriadókról: Elfogtak egy Libanonból kilőtt rakétát


21:16

Légiriadók Haifa környékén és több nyugat-galileai településen


20:45

Izraeli hadsereg: Egy rakétahordozó hadihajó elfogott egy drónt a Vörös-tengeren, Izrael területén kívül


20:18

A hutik egészségügyi minisztériuma: Négy halott és 29 sebesült egy jemeni támadásban


19:21

Gideon Szaár csatlakozik a kormányhoz tárca nélküli miniszterként: „Kötelességem megpróbálni hozzájárulni a döntéshozatalhoz”

Szaár és Netanjahu közös nyilatkozata ma este. „Jelenleg koalíciós megállapodás nélkül csatlakozom a kormányhoz – de egy határozott világnézettel” – mondta Szaár – Fotó: Haim Zach / GPO

Gideon Szaár (Nemzeti Egység Párt), aki a védelmi miniszteri poszt várományosa volt, csatlakozik a kormányhoz, és tárca nélküli miniszterként, valamint a kabinet tagjaként fog tevékenykedni. A miniszterelnöki hivatal bejelentette, hogy Benjamin Netanjahu hamarosan közös nyilatkozatot tesz Szaárral. Szaár pártjának további tagjai nem várhatóak, hogy csatlakozzanak a kormányhoz. Szaár így nyilatkozott: „Jelenleg koalíciós megállapodás nélkül csatlakozom a kormányhoz – de egy határozott világnézettel.”

Bővebben:


18:56

A polgári védelmi parancsnokság bejelentette, hogy enyhítenek az irányelveken Haifában és további településeken, holnap néhány iskolában lehetőség lesz a tanításra

A polgári védelmi parancsnokság bejelentette, hogy holnap lehetséges lesz az oktatás a Haifai-öböl térségében, kivéve a Krajotot, valamint Daliyat al-Karmel és Iszfíja településeken, azokban az iskolákban, ahol egy percen belül elérhetők a védett helyiségek. A többi oktatási intézményben online távoktatásra kerül sor. A parancsnokság továbbá közölte, hogy ezekben a településekben legfeljebb 30 fő gyülekezhet nyílt területen, míg zárt helyiségekben legfeljebb 300 fő.


18:56

Libanon egészségügyi minisztériuma: 21 halott és 47 sebesült egy izraeli támadásban Baalbek térségében, az ország belsejében


18:53

Izraeli hadsereg a légiriadókról Akkóban és Nyugat-Galileában: 35 rakétakilövést azonosítottunk

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a Nyugat-Galileában bekövetkezett légiriadókat tíz Libanonból kilőtt rakéta váltotta ki, amelyek közül néhány becsapódott. Akkóban a légiriadót 25 Libanonból kilőtt rakéta okozta, mindegyik nyílt területen csapódott be.


18:45

Izraeli hadsereg: Egy rakétahordozó hadihajó és egy helikopter két drónt semmisített meg, amelyek Libanonból hatoltak be Izrael tengeri területére


18:39

Légiriadók Akkóban és Nyugat-Galileában


18:34

Légiriadók Nyugat-Galileában


18:33

Szaúdi források: Holnap lesz Naszrallah temetése

A szaúdi Al-Hadath hírtelevízió forrásai szerint a Hezbollah főtitkára, Haszan Naszrallah temetése holnap lesz.


18:10

Libanon egészségügyi minisztériuma: 24 halott egy izraeli támadásban Szidón közelében


18:07

Oroszország: Mihail Misusztyin miniszterelnök holnap Iránba látogat és találkozik Maszúd Peszeskján elnökkel


18:00

A vasárnapi hírek folytatása 

2024. szeptember 29., vasárnap >>

Főkép: Egy bejrúti épület, amelyet izraeli támadás ért, ma – Fotó: Hussein Malla / AP






Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz, Ynet