Napirenden a szombati tömegközlekedés

Meghívó

Kénytelen vagy otthon maradni szombaton? Drága a taxi? Hogy mész haza, vagy hol alszol? Közlekedési balesetek számának csökkentése? Autóval rendelkezők, és autóval nem rendelkezők közötti különbségek? Környezetvédelem? Hétköznap is döcög a tömegközlekedés?

A Refomista KözpontTamar Zandberg kneszet-képviselő (Merec), és a Szabad Izrael mozgalom meghívnak a jövő héten, a Kneszetben összehívott különleges találkozóra, a szombati, és ünnepnapi tömegközlekedés témájában. A találkozón részt vesznek a témával foglalkozó egyesületek képviselői, a Bar Ilan Egyetem Igazságügyi Tanszékének dékánja, és olyan emberek, akiknek kárt okozott a szombati tömegközlekedés hiánya.

Az izraeli jog megengedi a szombati tömegközlekedés működését. Igen, a szombati tömegközlekedés üzemeltetéséhez nem kell új törvényt elfogadtatni – a jelenlegi törvény a közlekedési miniszter ítéletére, és döntésére bízza, hogy melyik buszok járhatnak szombaton. Ennek ellenére a közlekedési miniszter tartózkodik e jogának érvényesítésétől, és a szükséges járatok elindításának engedélyezésétől.

A találkozó célja egy új kezdeményezés ismertetése, ami kötelezi a közlekedési minisztert a törvény betartására, és a járatok elindítására. Hallgassátok meg a javaslatot, és reagáljatok.

A találkozó időpontja: július 6., szerda, 14:00
Helyszíne: Kneszet, Jeruzsálem terem
(A belépési engedélyhez szükséges adatok itt.)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.