Mentás ananász vaníliás joghurttal

Minimum tíz évvel ezelőtt kóstoltam egy barátunknál ezt a desszertet, és igazi  szerelem volt első kóstolásra. Ha jól emlékszem, ez egy Jamie Oliver recept, talán a legelső könyvéből, szóval tutira oldszkúlnak számít már, de attól még nagyon finom. Igazi nyárias, frissítő desszert, harminc fokban szerintem nem sokan vágyunk habos sütményre (még ha olyan jaj de jó is). Ha nagyon egészségesek akarunk maradni, akkor meg lehet csinálni cukormentesen is, bár akkor jó érett ananászra lesz szükségünk, de ha semmi sem számít, mehet a cukor meg a méz!

Hozzávalók:

  • 1 ananász
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • fél csokor menta
  • 1 doboz joghurt
  • 1 rúd vanília
  • 1 tk méz vagy cukor

Az ananászt meghámozom, és nagyon vékony szeletekre vágom. A mentát apóra vágom, majd az ananászra szórom a cukorral együtt, és jól összeforgatom. Hűtőbe teszem minium egy órára, de minél tovább, annál jobb. A joghurtot összekeverem a mézzel és egy rúd vanília kikapart magjával, vagy egy kávéskanál vaníliakivonattal. Tálaláskor egy tányérra szedem az ananászt, a tetejére teszek 1-2 evőkanállal a joghurtos szószból, és mentalevéllel díszítem. Legalább olyan hűsítő, mint egy jó fagyi, és még sorban sem kell állni érte. Beteavon!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.