Ugorj (f)el Izraelbe!

Fotó: Amadei Weiland / Facebook

A megszokott turistalátványosságokkal a háttérben – nem szokványos fényképeket készített Izraelben két ismert német extrém sportoló

A napokban  “elugrott” Izraelbe két német ProFreerunner (akadályfutó extrém sport), Amadei Weiland és Jason Paul, akik egy kis gravitációt kihívó kalandot kerestek. A két fiú hatalmas adrenalinigényét kielégítendő, Izrael híres-neves turistalátványosságai között parkourozott, vagyis ugrált, szaltózott, lengett, bukfencezett és lendült.

A német fiúk albumába nem egy átlagos turista képei kerültek: az Azrieli toronyház 50. emeletének korlátján kézenálltak, a jeruzsálemi Dávid tornyánál szaltóztak, és az óváros nevezetes bizánci és római kori boltívei között lendültek át.

Fotó: Jason Paul / Facebook
Fotó: Jason Paul / Facebook

Még a szokásos tevés szelfit is különleges stílusban készítették el: nem ültek fel az állatra, hanem átlendültek a nyergén.

A Tel-avivi Képzőművészeti Múzeumban sem a kiállítások érdekelték a két mindenre elszánt akrobatát, hanem a falról elrugaszkodva ugrott hátraszaltó tökéletesítése.

Weiland és Paul kalandjait az Izraeli Turisztikai Minisztérium szponzorálta azzal a nem titkolt céllal, hogy felkeltse a fiatalok figyelmét Izrael, mint kívánatos és érdekes turisztikai célpont iránt – és emellett segítse a parkour sportág izraeli elterjesztését is.

A két sportoló azonnal feltöltötte a mutatványokról készült lélegzetelállító képeket a közösségi oldalaikra, ahol napokon belül több tízezer látogató csodálta meg őket.

“Izrael eszméletlenül jó hely” – foglalták össze a kirándulást a német parkourosok…

A photo posted by Amadei Weiland (@urbanamadei) on

A video posted by Amadei Weiland (@urbanamadei) on

https://www.instagram.com/explore/tags/go2israel/

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.