Képzelt riport egy jeruzsálemi táncfesztiválról

A moden tánc és az éjszakai bározás találkozása egy jeruzsálemi piac sikátoraiban. Erre az élményre hívja a közönséget október 30. és november 1. között a jeruzsálemi c.a.t.a.m.o.n Tánccsoport, akik immár harmadik éve rendezik meg ezt a rendhagyó táncfesztivált, a Mahane Jehuda piacot használva színpadnak és díszletnek.

Az 2012-ben Elad Schechter koreográfus által alapított és vezetett táncszínház azt tűzte ki célul, hogy a modern táncot továbbfejlesztve azt a szélesebb közönségnek is bemutassák, mindezt Jeruzsálem közterein. Test- és mozgásművészetükkel a Jeruzsálemet olyannyira jellemző kulturális sokoldalúságot kívánják bemutatni és felerősíteni.

A tánccsoportban többféle tánckultúra művelői vesznek részt – mindannyian Jeruzsálemben élnek és alkotnak, a város ihleti őket és a városnak szeretnék visszaadni az abból merített sokszínűség és különlegesség nyomán létrejött alkotásaikat.

mahane-jehuda-rancfesztival3

A „Jaffától Agripasig” – amely a Mahane Jehuda piacot határoló utcák neveire (is) utal – egy rendkívüli, szinte forradalminak nevezhető táncvesztivál-projekt: a tánc- és testkultúra köztéri bemutatása mellett alkotásaikba bevonják és felhasználják a piacon működő, sokféle stílust képviselő üzleteket a standoktól a kocsmákon és kávéházakon keresztül a gourmet élelmiszer-butikokig.

A fesztivál közönsége a piacon működő standok, bárok, kávéházak és kocsmák között barangolva nézheti meg az inspirálónak ígérkező előadásokat, a belépés – pontosabban a lófrálás – ingyenes.

tancfesztival-jeruzsalemben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.