Tóraszkóp

Startolás - fotó: Wikipedia

Új rovatunk az aktuális hetiszakaszt helyezi asztrológiai alapokra, viccből.

Beresit

kos1. Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. 2. És a föld puszta és kietlen volt és sötétség volt a mélység színe fölött; Isten szelleme pedig lebegett a vizek színe fölött.

Ezen a héten szavakon lovagolsz. A kezdetben jelentheti a Bölcsek szerint, hogy a kezdet miatt. Tehát, a mese kezdete miatt. Mindennek valahol el kell kezdődnie. Elkezded keresni a kákán a csomót. Izgalmas heted lesz!


bika5. És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig elnevezte éjjelnek. És lett este és lett reggel: egy nap.

Ezen a héten elválasztasz egy jót egy rossztól. Az Öreg látta, hogy a világosság jó, és nem illik összemosni a sötétséggel. Lokalizálsz egy problémát, és kifejted a meglátásodat egy barátodnak, hogy globális megértés kerekedjen belőle.


ikrek8. És elnevezte Isten a boltozatot égnek. És lett este és lett reggel: második nap.

Az ég áldjon, ezen a héten becsüld meg az eget! Felnézel rá reggel és este, majd ránézel valakire úgy, hogy tükröződik az égbolt a te szemeidben. Ez az egyhetes égbecsülős módszer spirituális szökellés lesz neked és családtagjaidnak.

 


rak9. És mondta Isten: Gyűljenek össze a vizek az ég alatt egy helyre, hogy meglássék a száraz! És úgy lett. 10. És elnevezte Isten a szárazat földnek, a vizek gyüleményét meg elnevezte tengereknek: És látta Isten, hogy jó.

Az úszás szárnyakat ad. Ezen a héten értékeled a víz energiáját és a szárítkozás tisztaságát.


oroszlan16. És alkotta Isten a két nagy világítót; a nagyobbik világítót nappali uralomra és a kisebbik világítót éjjeli uralomra, meg a csillagokat. 17. És tette azokat Isten az ég boltozatára, hogy világítsanak a földre, 18. és hogy uralkodjanak nappal és éjjel, és hogy elválasszák a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy jó. 19. És lett este és lett reggel: negyedik nap.

Kaptál az Öregtől egy feladatot. Szétválasztasz ezen a héten! Legyen az húsos és tejes, világos és sötét, valamit szétválasztasz, amivel az életmódod egy hétre megváltozik. Válaszd el ezt a hetet a többitől!


szuz22. És megáldotta azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a vizet a tengerekben, és a madár sokasodjék a földön. 23. És lett este és lett reggel: ötödik nap.

A szex a lelke mindennek. Elolvasod egy másik emberrel együtt a Multiorgazmusos férfi c. bibliajellegű magnum opust. Itt leled meg. Zsezsegjetek, jártatokban-keltetekben!


merleg30. A föld minden vadjának pedig, meg az ég minden madarának és mindennek, ami mozog a földön, amiben élő lélek van, minden zöld füvet (adtam) eledelül. És úgy lett. 31. És látta Isten mindazt, amit alkotott, hogy íme igen jó. És lett este és lett reggel: a hatodik nap.

A héten beszélgetsz a zöldségekkel. Mondj nekik zöldségeket! Kipróbálod a vegán konyhát az Izraelben élő magyar vegán főzőfiúval.


skorpio2. Elvégezte Isten a hetedik napon művét, melyet alkotott és megnyugodott a hetedik napon minden művétől, melyet alkotott. 3. És megáldotta Isten a hetedik napot és megszentelte azt, mert azon nyugodott meg minden művétől, melyet teremtett Isten és alkotott.

Ránézel eddigi életedre, építesz belőle egy magas dombot, leülsz a tetejére és gyönyörködsz a látványban. Hallgass közben Miami Boys-t!


nyilas
7. Akkor megalkotta az Örökkévaló Isten az embert a föld porából és lehelt az orrába éltető lelket, és az ember lett élőlénnyé.

Ezen a héten az orroddal foglalkozol. Jól csinálod, mert ez nem csak zsidó szempontból fontos, de szaglásilag sem hátrányos. Olvasd el Süskind: Parfüm c. könyvét. 


bak10.
És egy folyam jött ki Édenből; hogy áztassa a kertet; onnan pedig elágazott és lett négy főfolyóvá. 11. Az egyiknek neve Pisón, az, mely megkerüli Cháviló egész országát, ahol az arany van. 12. És ezen országnak aranya jó; ott van a bedólách és a sóhámkő. 13. A második folyó neve Gichón; az, mely megkerüli Kúsnak egész országát. 14. És a harmadik folyó neve Chiddekel, az, mely Ássúr keleti oldalán folyik; és a negyedik folyó a Perosz.

15. És vette az Örökkévaló Isten az embert és belehelyezte Éden kertjébe, hogy megmunkálja és őrizze azt.

Ezen a héten az Édenkertben élsz. Angyalokkal találkozol, együtt kocsmáztok és megvitatjátok a Tóra létének könnyűségét.


vizonto2:22. 
És alakította az Örökkévaló Isten a bordát; melyet kivett az emberből, asszonnyá és elvitte azt az emberhez. … 3:16. Az asszonynak pedig mondta: Szaporítani fogom terhességed fájdalmát; fájdalommal fogsz szülni gyermekeket, de férjed után lesz vágyakozásod és ő fog uralkodni rajtad.

Felháborodsz a következő kommentárokon és ezen a héten a női egyenjogúságért harcolsz.

עצבונך – …fájdalmadat… – זה צער גידול בנים – Ez a gyermeknevelés gyötrelmére utal. והרנך – …és terhességedet… – זה צער העבור – Ez a terhesség fájdalmára utal. בעצב תלדי בנים –  …fájdalommal fogsz szülni gyermekeket… – זה צער הלידה – Ez a gyermekszülés fájdalmára utal. ואל אשך תשוקתך – …sóvárogni fogsz férjed után… – לתשמיש – A házasélet után. – ואף על פי כן אין לך מצח – De mégsem lesz bátorságod, – לתובעו בפה – hogy nyíltan követeld tőle, – אלא הוא ימשול בך – hanem inkább ő uralkodik rajtad. – הכל ממנו – [Azaz] minden [kezdeményezés] tőle ered majd, – ולא ממך – és nem tőled. תשוקתך – …sóvárogni fogsz… – תאותך – [Olyan értelemben] fogsz vágyakozni, – כמו ונפשו שוקקה – mint [ebben a versben]: „Sóvárog a lelke”.[24] וְהָאָדָם יָדַע אֶת חַוָּה אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת קַיִן וַתֹּאמֶר קָנִיתִי אִישׁ אֶת יהוה. וַתֹּסֶף לָלֶדֶת אֶת אָחִיו אֶת הָבֶל… (בראשית ד, א-ב)


halak7.
És mondta az Örökkévaló: Eltörlöm az embert akit teremtettem, a föld színéről, embertől baromig, csúszómászóig és az ég madaráig, mert megbántam, hogy alkottam azokat. 8. De Noé kegyet talált az Örökkévaló szemeiben.

Felteszel a héten egy adekvát kérdést: Mindenki bűnös volt az özönvíz előtt? Elolvasod Mózes 1. könyvének 5. fejezetét, Ádámtól Noéig, és megkérdezel egy rabbit, miért nincs erről szó úgy általában.