Izraeli zenészek és gázai extrém sportolók közös klipje a palesztin Függetlenségi Napra

fotó: YouTube

Izraeli zenészek és gázai parkourosok az alábbi videoklippel ünneplik meg a palesztin Függetlenségi Napot

Az izraeli MALOX elnevezésű zenekar ma tette közzé Gaza Trip című számának videóklipjét, amely az év elején megjelent albumuk névadó dala volt. A zene aláfestésére és a palesztin ünnep tiszteletére a zenekar gázai parkouros fiúk felvételeit használta fel, azok előzetes beleegyezésével.

A klipet már februárban feltöltötték a YouTube-ra, de csak mától lehet megnyitni.

A parkour utcai extrém sport állítólag nagyon kedvelt a gázai fiatalok körében. A gázai sportolók elmondása szerint a parkour edzések lehetőséget adnak nekik arra, hogy az általuk elképzelt és áhított mozgásszabadság érzését kifejezésre juttathassák.

fotó: YouTube
fotó: YouTube

„Amikor ezt a dalt felvettük, még Ceelimben laktam, ami nagyon közel van a gázai határhoz, és tisztán lehetett hallani, mi folyik ott” – nyilatkozta a zenekar vezetője, Eyal Talmudi egy izraeli weboldalnak. “Elkezdtünk együtt dolgozni az ECHO nevű csapattal, és ennél a dalnál úgy döntöttünk, összekötjük a gázai tájat a mi anyagunkkal. Engem személyesen nagyon zavar ez a rohadt helyzet, ahogy az izraeliek a palesztinokhoz viszonyulnak, és szerintem nekünk, művészeknek az a feladatunk, és úgy tudunk erre választ adni, hogy beszélünk a megszállásról és a mozgásszabadság határairól.”

A klipben látható képeket egy 3run elnevezésű csapatról készítették, ők adták át a filmet az együttesnek a dal aláfestéséhez: látható benne, hogyan edzenek Gáza különböző helyszínein, sokszor háborús romok között, egyszer még robbantásokkal a háttérben is. Ez az igazi extrém!

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.