Víziló mentett ki egy orrszarvút a vízből – videó

Víziló mentette meg egy medencébe esett orrszarvú életét az izraeli Ramat Gan szafariparkban.

A vastagbőrű egy nőstényen veszett össze egy riválisával, amelyik dühében a vízbe lökte – közölte szerdán az állatkert szóvivője.

Sagit Horowitz elmondta, hogy az orrszarvúhímek között nagy most az izgalom, mert egyik nőstény éppen párosodásra alkalmas napjait éli és, a domináns egyed már párosodott vele.

Utána azonban az egyik fiatalabb bika is szeretett volna szerencsét próbálni. Egymásnak estek, és az egyik a medencében kötött ki.

A videón az látható, ahogy a vízbe esett állat kétségbeesetten kapaszkodik kifelé, tapossa a vizet, ám helyzete reménytelennek tűnik. Egyszer csak a hátsójához érkezik egy víziló és alulról megemeli. Röviddel később a rinocérosz már a szilárd talajon áll és lassan elballag.

“Vezető állatorvosunk szerint Atari, a hím orrszarvú nem élte volna túl a balesetet a víziló segítsége nélkül” – tette hozzá a szóvivő.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.