10 nőtípus, akikkel randizni fogsz Izraelben

Illusztráció: Vadász Éva

A 10 izraeli férfi típus után (nőnapra időzítve) jöjjön a női változat… 🙂

1A bulibarátnő

Ez a nő nem csak éjjel partizik. Az élete egy fesztivál. Az első randin ágyba kíván téged. Érzelmeket ne várj tőle. Te a kísérője vagy abban a tivornyasorozatban, amit egyedül is képes lenne túlélni, csak állandó társaságban szórakoztatóbb. Ő az az izraeli lány, aki még sokáig lány marad – mert az Izraelben nem nyomor, sőt -, és ezért mindent megtesz. Órákig áll a szekrény előtt, és mire végre felöltözik, pont olyan benyomást kelt, mintha kutyafuttában dobta volna magára a ruháit, melyek vasalót hírből sem ismernek. Apropó vasaló! Te nagyjából ugyanolyan fontos vagy neki, mint egy vasaló. A cicanacigyűjteménye eggyel fontosabb nálad.

2Az onlány

Izraelben, ugye, a faxon kívül minden online zajlik. Alkalmazásokban bonyolítod a hivatalos és a magánéletedet is. Alkalmazásban ismerkedhetsz meg az onlánnyal is, akinek az élete a digitális endorfintermelés. Randi közben a lájkjait csekkolja, minden üzenetre azonnal válaszol, szex közben is felveszi a telefonját. Azért van veled, hogy blogoljon vagy posztoljon rólad meg veled. Ha fél kapcsolatot kívánsz, ő a tökéletes választás. Konkrétan csak a teste van veled, a lelkét virtualizálta. A live bejelentkezéseibe menthetetlenül belefolysz, szóval ha a szociális hálókon akarod megmutatni, hogy van csajod, nyiss új fejezetet az életedben és válaszd az onlányt!

3Az ultraortodox, aki nem akar siduchot

A Tóra szerint él, betartja a cniutot, azaz a vallásos divatot követi, nem ért még férfihoz soha, de hajlandó elhagyni a Mea Searimot Szanhedriáért majd, és parókát viselni, amikor férjhez megy. Lehet vele szállodai lobbyban randizni és gardedámmal étterembe is menni, de a legjobb vele a parton vagy az óvárosban mászkálni, mert az orthopedox cipőjének kényelme olyan hosszú sétákat garantál, ami Izrael 98%-ának soha nem adathatik meg, mert vietnámi papucsban csak határozott ideig lehet csoszogni. Ha a szigorú hagyomány szerint akarsz élni és felvilágosult nőre vágysz, installáld a JSwipe-ot, vagy a JDate-et, esetleg az IsawUatSinai-t! De készülj fel, hogy röviden leszel vele kettesben, és a hét gyerek csak ugródeszka a héder-súl-gyémantkereskedés háromszög felemelő egyhangúságához.

4A karrierista

Nem késhet el, nincs ideje, a munka az első. Amikor este tízkor hazaér, leül és tovább dolgozik. Mindig valami folyamatban van, ami leköti, és az nem te vagy, magadat egyetlennek tartó barátom. Fontos emberségénél csak a feminista individualizmusa fontosabb. Ha beállítod a konyhába, mondván, megnéznéd, hogyan főz, a tojásokat előbb meghallgatja, és amikor kinyitja a tchinás dobozt, meglepi, hogy nem kész szezámmagpüré van benne. Nem hisz a gyerekcsinálásban, mert minek erre a világra gyereket szülni, inkább fogadjunk örökbe egy kutyát. Jó vele, mert sosincs ott.

5A hippi

Na, ő az igazi leveles tészta! Rengeteg furcsa dolog érdekli, nehéz lehámozni róla az allűröket és megtalálni, hogy ki ő valójában, és talán az is lehet, hogy a rétegei közt lényeget nem találsz. Általában nem visel cipőt, a haja raszta, és meglehetősen nyávog. Vegán, vagy más étkezési zavarral rendelkezik. Azt szeretné, hogy mások kívülállóként tekintsenek rá. Szereti a természetet, sivatagi buliba, azt mondja, azért megy, hogy egyedül lehessen a természettel. Cuki, de tényleg semmi értelme a szövegének. Nem értékeli a pénzt, de értékeli. Azt mondja, hogy a pénz nyomorba dönt, és addig mondja, míg végül hozzámegy egy bankárhoz. Vagy egy másik hippihez. Majd elmegy kecskepásztornak Spanyolországba. Ha nem bankár vagy hippi vagy, hanyagold hamar a hippinőt, mert a végén még bukott alija leszel.

6Az elvált nő

A legjobb választás, ha gyereket szeretnél lízingelni és szexinek tartod a gyereküket egyedül nevelő anyákat. Csak tudd, te soha nem leszel az első ennek a nőnek, mert már a gyerek az első. És mivel Izraelben vagyunk, az anyagi támogatásodra sincs nagy szüksége, mert az elvált férje miatta ment anyagi csődbe és marad ott az élete végéig. Ha a nőnek mégis te vagy a legfontosabb és nem a gyereke(i), akkor azonnal menekülj, mert a volt férj mégsem dolgozik annyit, hogy tudja a gyerektartást fizetni, és akkor tényleg csak a pénzedre utazik a nő. Vagy a szexuális teljesítőképességedre. Vagy tényleg odavan érted. Ha ez utóbbi a stájsz, sok szerencsét, és tarts hetedhét országra szóló lagzit!

7A kocka

Számára a program a jó előre megszervezett kirándulás. Szereti a sci-fit és a fantasy könyveket, társasjátékok töltik meg a könyvespolcait, a vendégség fogalma nála az Xbox és az új kütyükről szóló eszmecsere. Megmondja magáról, hogy kocka, mert Izraelben szívesen kategorizálódik mindenki. Nem nagyon extrovertált és társasági helyzetekben általában félszeg, viszont annál kritikusabb és bíráskodóbb. Nem mondja, hogy szeret, mert nincs rá szó a szókincsében. A romantikát nem tudja értelmezni. A tényeket viszont igen. Egy igazi szapioszexuális egyén, aki az agyadért szeret, és az izgatja fel, ha IQ-ban legyőzöd. Ha kockagyereket akarsz és te nem vagy kocka, vele simán kiskockát gyárthatsz.

8Aki eltökélten gyereket akar

Nem teljesen mindegy neki, hogy kivel, de a szülés a célja. Meg is mondja, hogy komoly kapcsolatot akar, és ehhez fel kell mérnie, hogy milyen apuka leszel. Ha az anyagi háttered nem teljesen biztos, vagy elvált vagy és anyagi csődbe vitt az exed, akkor a pohártörés helyett tányértörés lesz a vége a vonzalmatoknak. És a túl hosszú bizonytalankodással is egykettőre elveszíted őt. Erős és okos ez a nő, mint általában az izraeli nők, kimondja, amit gondol, több önbizalma van, mint európai társainak, nem annyira kimért, vagy szofisztikált, mint ők. Gondolkodás nélkül bele tud lépni a májadba, ha nem tanítod meg neki, hogy olyat nem illik. Egyszóval udvariatlan, de ez sok helyzetben kiváló tulajdonság, pl. amikor nyilvánosan kell megfogalmaznia a nézeteit, vagy amikor pont a világ végén vagy szál egyedül és egy ölelés kell csak neked, mert akkor ő simán odarepül hozzád és úgy megölel, mint senki még soha.

9A sznob tel-avivi

Művész vagy építészmérnök, vagy örök diák. Nagyon szofisztikált. A szülei fizetik a tanulmányait, az albérletét és a hipsterségét. Annyira laza, hogy már unalmas. Kiépített élete rendezett, szociális hálója logisztikázhatatlan. Imád elvegyülni tömegekben, főleg galériákban rendezett eseményeken, vagy magas műveltséget kívánó előadások előtt s után. Senki nem tudja, mit akar az élettől, talán azt, hogy elismerjék. Mindenki ismeri. Valamilyen szinten nagyon kulturális. Azokat a filmeket nézi és azokat a könyveket olvassa, amikről mindenki beszél. Sikeres, bár könnyen kipukkasztható lufi ő. Az életben egy jó szót nem fog mondani neked. Nem is engedi, hogy felszedd.

10A tökéletes frecha

Ha nem káromkodhat, nem tud semmit mondani, de a káromkodási szókincstára is korlátozott. Úgy néz ki, mintha könnyű lenne ágyba vinni, de ő az igazi szűzkurva, már bocsánat a trágárkodásért, de az ársz női megfelelője. A közösségi oldalakra felpakolt képei provokatívak, dögös maca az összesen, de ezek csak ínycsiklandások. Ha mégis próbálkoznál vele, készülj fel, harap és karmol. És védi magát! Ha más nővel meglát az utcán, azonnal széttép és elhagy. Ebben a sorrendben. Ha a jóanyád is az a másik nő. Együtt élni a frechával pedig izgalmas, mert valójában vicces csaj ő, nem lehet mellette unatkozni, csak odáig eljutni nehéz, hogy behálózd.

illusztráció: Vadász Éva

10 férfi típus, akikkel randizni fogsz Izraelben