Menekültekkel együtt ünnepelték a pészachot a sivatag közepén

Egy izraeli csoport úgy gondolta, hogy a legjobban úgy fejezhetik ki az egyiptomi fogságból szabadulás ünnepének lényegét, ha menekültekkel ünnepelnek együtt. Párhuzamot látnak ugyanis a zsidó nép és az afrikai menekültek története között.

Nagyjából 250 izraeli ünnepelte a peszahot a Negev-sivatagban található Holot menekülttábor közvetlen közelében, ahol kb. 2000 menekültkérő várja, hogy az izraeli hatóságok döntsenek sorsukról. Az eseményt azzal a céllal szervezték, hogy minél többen lássák, milyen körülmények között élnek az emberek a menekülttáborban, és megismerhessék az ott élők történetét. A szervezők úgy gondolják, hogy ha minél többen a saját szemükkel látják a menekülttábort és beszélgetnek az ott tartózkodókkal, akkor talán változtatni lehet a helyzetükön.

Folytatás a Kibicen >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.