Egy fénysugár a gyanakvás és a rasszizmus légkörében, mely az utóbbi években eluralkodott Jeruzsálemen.

A “Savim” csapatában 30 gyermek focizik, két szomszédos jeruzsálemi negyedből: a Beit Safafaban működő futballiskolából és Katamonim “Hapoel Katamon Jerusalem” ifjúsági csapatából. A projekt a “Kirúgjuk a rasszizmust és az erőszakot a focipályákról” nevű program kezdeményezése, mely a “haKeren haHadasa leIsrael” kereteiben működik.

A csapatban és vezetésében egyenlően vesznek részt arabok és zsidók. Két edzőjük van: Amir Abukasis, a “Hapoel Katamon” kapusainak edzője és Haszan Husszein, a beit safafai futballiskola edzője. Az edzések két nyelven zajlanak, héberül és arabul.

A jeruzsálemi valóságban nem egyszerű összehozni a gyerekeket a város keleti és nyugati részéből, de a szervezők erőfeszítései lehetővé tették, hogy a gyerekek az egész futballszezon alatt hetente kétszer találkozhassanak.

Hatalmas köszönet minden résztvevőnek, akik lehetővé teszik az egyenlőség, a tolerancia és a közös élet ünnepét!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.