TGM

... ez nem az a TGM

Tarante Groove Machine

A TGM egy név kezdőbetűinek sora. Nekem örökre Tamás Gáspár Miklós jön majd ki belőle elsőre, de így jár, aki felnőtt fejjel választ új országot magának. Maradnak berögződések, amiket nem akarok elmulasztani, vagy elnyomni, szerencsés esetben rakódnak rájuk újabb rétegek. Itt van például a TGM, vagyis a Tarante Groove Machine. Kifejezetten vidámságra, táncolásra, ugrálásra van kitalálva. Amíg benne vagy a groove-buborékban, az élet könnyű és szép. Biztosan lesz keleties hangzású nóta meg balkáni, pedig elvileg ők latin szakosok. Egyszer csak előkerül a didgeridoo is, mert anélkül már ezt nem is lehet. Az elektronika szelíden ráz és üt, sosem fogy el alólad a basszus és a dob, és tekerik, csavarják élőben, csak nektek improvizálva.

Június 24-én Metulán játszanak a Hakurában. Tudom, tudom Metula messze van, de ha épp ott üdül valaki, nagyon jó tud lenni egy ilyen mulatság! Ha annak idején Mátrafüreden az Avar szállóban üdülve ilyen programmal kecsegtettek volna bennünket, elsőként robbantunk volna be a buliba a tesómmal, az biztos. Aki meg nem üdül a hegyi levegőn, hanem a sosem alvó Tel-Avivban akarja hallani őket, az se búsuljon, csak várjon türelemmel, mert július 20-án Jaffón a Containerben is fellépnek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.