A légitámadás célpontjai Szíriában: Izrael felé irányított rakétaállások

Miután az izraeli hadsereg élénk iráni mozgásokat észlelt Szíriában, és utasítást adott az óvóhelyek megnyitására a Golán-fennsíkon, élénk robbanásokat lehetett hallani Damaszkusztól délre. Egy szíriai katonai vezető szerint Izrael egy katonai bázist támadott. A szíriai hírügynökség: “A védelmi rendszerünk megsemmisített két izraeli rakétát.”

A légicsapás egy iráni hadsereg által használt alaptámaszpontot ért, amelyet – arab források szerint – Izrael a múltban már támadott. A Szíriai Emberi Jogok Központja arról számolt be, hogy a támadásban az Aszad-rezsimet támogató hadsereg kilenc harcosa meghalt.

Izraeli szakértők szerint arra lehet következtetni, hogy az irániak – ígéretükhöz híven – folyamatosan próbálnak rakétát kilőni Izraelre, de az izraeli hadsereg vagy a kommunikáció megzavarásával, vagy megelőző csapások segítségével megakadályozza ezeket a próbálkozásokat. Az is feltételezhető, hogy most is azokat a rakétaállásokat támadta, amelyeket az irániak eltávolítottak a rejtekhelyükről, és amelyeket használni próbáltak Izrael ellen.

A Damaszkától délre fekvő szíriai bázis támadása:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.