Újabb izraeli légicsapás Szíriában

Az IDF megerősítette, hogy támadást hajtott végre Szíriában – válaszul a szíriai drónra, amely előző nap behatolt az izraeli területre, majd kilőtték.

Az Al-Jazeera arról számolt be, hogy Izrael a támadást a Hezbollah helyszínei ellen hajtotta végre a levegőből és a földről. Szíria elismerte, hogy károk keletkeztek a hadsereg helyiségeiben, és azt állította: “Légvédelmi rakétákat lőttünk az izraeli erők ellen.”

Izraeli harci repülőgépek több rakétát is kilőttek a szíriai hadsereg állásaira a délnyugati el-Kuneitra tartományban – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva csütörtökre virradóra.

A SANA úgy tudja, a Golán-fennsík határán túl lévő Hader, Dzsabha és Tel Kurum településeknél végrehajtott támadásokat a szíriai légvédelem elhárította, a kilőtt rakéták egy részét sikerült megsemmisíteni, és csak anyagi kár keletkezett.

Az izraeli hadsereg elutasította, hogy reagáljon a történtekre. „Nem kommentálunk külföldi sajtójelentéseket” – hangzott az izraeli védelmi erők szűkszavú közlése.

Az izraeli hadsereg szerdai közleményében tudatta, hogy egy szíriai drón belépett a Golán-fennsík területére. A katonai szóvivő tájékoztatása szerint a pilóta nélküli robotrepülőgépet lelőtték.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő ezzel összefüggésben megjegyezte: „Szeretném hangsúlyozni, hogy légterünk és szárazföldi határunk megsértésére irányuló mindennemű kísérletet el fogunk fojtani”.

Netanjahu szerdán Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akit izraeli források szerint arról biztosított, hogy Szíriával szemben nem kíván fenyegetőleg fellépni az Aszad-rezsim távozásának érdekében. Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök szövetségese.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI / Ynet