Késes merénylet Ciszjordániában

Egy 40 éves, négy gyerekes efráti lakos vált egy késes támadás áldozatává a Gush Etzion kereszteződésben. A késelés után üldözőbe vette a támadóját, és mielőtt összeesett, lelőtte a terroristát. Az áldozatot, Ari Fuld izraeli-amerikai kettős állampolgárt kritikus állapotban szállították egy jeruzsálemi kórházba, ahol hamarosan belehalt sérüléseibe. A Yatta palesztin faluból való 17 éves merénylő súlyosan megsebesült, majd rendőri kísérettel kórházba vitték.

A merénylet áldozata

A támadó egyik rokona szerint a szülei tájékoztatták a palesztin és az izraeli biztonsági szolgálatokat arról, hogy merényletet áll szándékában elkövetni, mert vasárnap nem jelent meg az iskolában.

A hadsereg szóvivője szerint “a terrorista késsel felfegyverkezve érkezett a bevásárló központhoz, ahol leszúrt és súlyosan megsebesített egy civilt. A merénylőt egy helyszínen tartózkodó civil ártalmatlanította.”

A merénylet helyszíne – fotó: Izraeli Mentőszolgálat

A merényletet elítélte Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Reuven Rivlin államelnök mellett David Friedmann, az Egyesült Államok izraeli nagykövete is. A Hamasz terrorszervezet szóvivője üdvözölte a palesztin késes támadást.

A közelmúltban több terrortámadást hajtottak végre ebben a térségben. 2015 óta a palesztinok több mint 50 izraelit öltek meg, valamint két amerikai és egy brit turistát. Az izraeli biztonsági erők több mint 260 palesztinnal végeztek, amikor ez utóbbiak késelős, fegyveres és gázolásos merényleteket hajtottak végre.

És sírok…