Én má’ nem merek egy jóízűt bibizni se, mióta Bibinek meg Vikinek a két notabilinek – a két ország legintimebb vezetőjinek – a szájába adtam valamit. Szóval, hogy mit mondtak szerintem, és ez becsületsértés, úgyhogy mehetek a bibibíróságra, ha megint nem fogom be a szám.

A szomszédasszonyom letámadott mikor megtudta, hogy a kormány kábé negyede – Benjamin Netanjahu – elszambázik egy hétre a Sárikával együtt szilveszterezni. Ne merjé’ ezzel viccölni! Eszembe se jutna! De valahogy csak el kell magyarázzam, mi mér’ van, mer’ megint senki nem ért semmit. Csak tippelgetnek, mint a lottózóba.

Először is, ha a flitteres tangabugyik miatt menne, nem vinné a naccsasszonyt! Kettő: Ez a miénk nem jár meccsre, mint a szegény magyaroké, úgy hogy ez a tipp se jött be. Az is csak féknyúzás, hogy gazdátlan marad az ország, ha elmegy egy hétre. Van már mobiltelefon; majd megoldja. Én is, ha két három sörrel tovább tart a sakkparti, csak hazaszólok: Asszony nézz má’ rá a sólettre, azt’ ha puha a bab, zárd le a gázt. Pedig a sólet nem játék! Országot is el lehet így vezetni, csak legyen valaki vonalban. A szöszipubi épp most viszi haza a dzsiádzsóit Szíriából. Egy amcsi se marad a Közel-keleten (…ahogy ezt a beiktatáskor a trumpliszurkulók hurrogása , hülyézése közepette Kétess bácsi megjósolta). Mi dolga lehet ilyenkor egy izraeli hadügyminiszternek? Vagy a külgyinek? Vagy a miniszterelnöknek? Na ugye?

Na, akkor megmondom: Államérdekből megy! A többi csak porhintés. Még a Sárika asszony is csak hintőpor. Azé’ megy Brazíliába, hogy a Borzalínó elnököt iktassa befelé a hivatalába, január elsején. Na, szegény brazilok mire kijózanodnak, már ez a tropikáltrump lesz az elnökük. Én meg majd kapok a pofámra megint, mint mikor a Bibi másik haverját, azt a fülöpsziget rodrigót letrumpoztam. Pedig ez a Jaír se egy matyóhímzés. Ráadásul ő a messiás. Nem ízetlenkedek! Ez a neve mielőtt a Borzalino jön. Bolsonaro igazából, de olyan kalap nincs. Azé’ trumpoztam le, mer ez is egy grínpísz, mint a Donald. Aszondta, mikor kampányolt: Az Amazonas őserdő egy himlős gyerek, és az őslakosok rajta ragyák. Lapátra mindet! Neki aztán ne véggyék az erdőt! Bánya lesz ott és kész, ne okoskodjanak neki, hogy a Föld tüdeje, meg az üvegháza. Akinek nincs őserdője, az ne szívja az ő levegőjét! Az őslakosok meg húzzanak haza!

Furcsa nép ez a brazil, hogy pont egy ilyen handabandi kell nekik má’ megint. Korruptúró, diktatúró, ezeket cserélgetik. Jobb helyeken ez megy kettő-az-egybe. Nézzék meg Magyarországot! Ezek meg – a braziliaiak – nem rég másztak ki a katonai túróból. Az új elnök meg kedves szavakkal nasztalgiázott, hogy milyen jó is volt az. Csak ellenzékiből hagytak túl sokat életbe’, úgyhogy most majd kénytelen lesz ő becsukatni mindet. Meg is választották izibe! Na, ő lesz az új zsebcézár a gyűjteményben. Nem kell rögtön huhogni, meg cikizni! Van ilyen. Én összecsavart újságpapírral csapkodom a bogarakat, más meg gyűjti őket, berámázza és nézegeti őket. Az is lehet, hogy olyan ez, mint a matricás album, ahova a Messzit meg Ronáldót ragasztgatják be srácok. Meg csereberélnek. Két Orbánért adnak egy Erdogant, és ha mind megvan – a Kim Jung Il is! – akkor be lehet az egészet cserélni egy szőke trumparókára, vagy egy állóhelyre a Lenin-mauzóleumban.

Látom Sárikát a beiktatós bulin, ahogy visongva húzkodja az urát mindegyik diktátorkához egy kis szelfizkedésre, hogy nekünk legyen meg először. Mert az biztos, hogy mind ott lesz! És más se. Meg mi. Úgy hogy senki ne merje őket bántani, hogy szórakozni mennek! Ez kemény munka. A brazil,a fülöp-szigeti meg a többi helyitrump lesznek a barátaink, ha már az igazi kiszeretett belőlünk. Ez a sok miniszter mind tudja mi jó nekünk. Ők egy reálpolitikus. Megmagyarázzam mi az? Aki fingik az asztalnál, de meg tudja magyarázni: Nagyon köllött…

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.