High-tech készülékkel harcol a fejtetű ellen egy izraeli vállalat

fejtetu haj rovar tetvek

A tel-avivi Parasonic által tervezett eszköz várhatóan már idén nyáron az üzletekbe kerül.

A gyerek vakarja a fejét? Próbálod kitalálni, hogy miként szabadulhatnál meg a kis élősködőktől?

A Tel-Aviv székhelyű Parasonic cég állítása szerint ultrahangos készülékük elpusztítja a tetveket és a serkéket is egyetlen fésülködés során, amely körülbelül 10 percet vesz igénybe. Az ultrahangos impulzus feloldja a tetvek belső lágy szöveteit, ami azonnal halált okoz. A Parasonic alapítója, Mor Cohen egy hétfői interjúban azt mondta a Calcalist gazdasági magazinnak, hogy a készülék egyszerre megöli, összegyűjti és el is távolítja az elhullott tetveket.

Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ szerint egyedül az Egyesült Államokban évente 6-12 millió 3-11 éves korú gyerek fején ver tanyát a rovar.

A Carely márkanév alatt forgalmazott Parasonic készülék már szabadalmaztatott az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és már megkapta a CE minősítést Európában is. A cég szerint az Egyesült Államokban az FDA-nál regisztrálták őket.

A hírek szerint várhatóan 2019 nyarán kerül a boltok polcaira a termék, melynek 100 és 200 dollár közötti kiskereskedelmi ára lesz, a cserélhető fejek pedig 2,5 dollárba kerülnek majd.

A Parasonic most készül az eszköz tömegtermelésének a megkezdésére. A vállalat eddig mintegy 3 millió dollárt fektetett a fejlesztésbe, és új finanszírozási forrásokat keres. A kis tel-avivi csapat mindössze öt embert alkalmaz.

Itt látható a cégnek egy videója a tetvetlenítés legújabb módjáról:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁScalcalist