Az izraeli hadsereg twittelt egy vicceset Iránnak

Izrael és Irán között egyre feszültebb a helyzet, a két ország közötti konfrontáció – eddig még csak Szíria környékén és a kölcsönös fenyegető üzeneteken keresztül – egyre magasabb szintre lép. Erről a helyi média – de maga a hadsereg (IDF) is egyre több információt és képes tudósítást tesz közzé (lásd pl. A Hermon-hegy felett lelőtt rakéta felvétele, a Szíriában végrehajtott támadások képe).

Az elmúlt órákban egyértelműen az izraeli hadsereg vicces twitter üzenete robbantja az internetet ebben a témában. Több tízezer like-ot kapott, és ezrek twittelték újra a hadsereg „üzenetét” Iránnak: „Irán, úgy tűnik, eltévedtél. Nézz ide:” – írják és mellékelnek egy térképet is hozzá. Eszerint Irán helye nem Szíriában van.

Itt van Irán – Ide tartozna Irán

Természetesen az üzenet beindította az internet népének fantáziáját, és számtalan módon „továbbgondolták”. Ezekből szemezgetünk:

Ide tartozom – Itt vagyok
Itt kéne lennie a Maccabi Netanya focicsapatának – és itt van.
Ahol Izraelnek lennie kéne – és ahol van.
Amerika helye…

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.