Azt írja az újság… hogy az Izraeli Ügyvédi Kamara elnöke, Efi Nave lemondott. Ehhez azt kell tudni, hogy Izraelben a bírók kiválasztását egy erre a célra létrehozott kilenctagú bizottság intézi. Ennek tagjai két miniszter, két parlamenti képviselő, a Legfelsőbb Bíróság három tagja és az Ügyvédi Kamara két képviselője. Efi Navénak tehát hatalmas befolyása lehetett arra, kit hova neveznek ki bírónak, és kit nem.

Efi Nave azért mondott le, mert korrupció gyanúja merült fel ellene. Egy esetben egy olyan női bírójelöltet támogatott, akivel előtte szexuális kapcsolata volt. Egy másik esetben pedig egy olyan férfi jelöltet támogatott, akinek a felesége lefeküdt vele, Efi Navéval, hogy ezzel a férje kinevezését elősegítse. Erről egyébként a férj, legalábbis eddig, semmit sem tudott.

Az ötvenéves Efi Nave, aki egyébként hat gyermek apja, jelenleg válófélben van a második feleségétől. Tavaly októberben az újságok címlapjára került, amikor is a legújabb barátnőjével külföldre utazott, miközben azt szerette volna kiügyeskedni, hogy a barátnő ki- és belépését ne regisztrálják a repülőtéren. Mindezt azért, hogy a folyamatban levő válóperében ne használhassák fel ellene azt, hogy éppen kivel járt külföldön. Hazatérésükkor azonban észrevették a csalást, és tiltott határátlépésért vádat emeltek ellenük.

Lehet azon elmélkedni, hogy mennyire mindennapi, hogy valakinek nem elég két feleség, aztán még egy barátnő, és ezenfelül még további nőket is meg akar hódítani. De engem nem is ez foglalkoztat. Hanem az, hogy az a bírófeleség hogy is gondolta ezt a szexért-férjkinevezés üzletet.

Van ugye egy férj, akivel együtt él, sőt akár szeretheti is. Vagy mondjuk nem szereti. Azt még csak el tudom képzelni, hogy emiatt talált valakit, akivel jól érzi magát, de mindenféle okokból a házasságot nem bontották fel. De ez nekem valahogy felfoghatatlan, hogy egy nő a saját testét egyfajta fizetési eszköznek tekintse. Milyen árfolyamon, hányszor kell ezért vagy azért…? És még csak nem is magáért, hanem a férjéért, akit most szeret vagy mégsem szeret? Annyira szereti, hogy még ezt is megteszi, de persze úgy, hogy ne tudja meg. Vagy nem is szereti igazán, csak a férj karrierjének az előnyeit akarja élvezni?

Erre mondják: “Értem, uram, értem, csak fel nem foghatom”.

És a témához kapcsolódó recept: a bíró turbánja.

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl víz
  • fél teáskanál só
  • 20 dkg méz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • olaj a sütéshez 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval, majd felöntjük a vízzel, és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztából mintegy 15 gombócot formázunk, nyújtófával 2-3 cm vastagságú szalaggá nyújtjuk forgácsfánkhoz hasonlóan. Egyenként az ujjunk vége köré tekerjük, hogy turbánhoz hasonló legyen.
  3. Bő, forró olajban kisütjük.
  4. A mézet megmelegítjük, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük, és a süteményeket ezzel az édes szósszal bevonjuk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.