Jobbra mozdulunk? Vagy csak a törvénytelenség felé?

A Likud aktivistája magasra emeli Netanjahu képét

Netanjahu személyesen hagyta jóvá a “Jobbra mozdulunk” nevű, többmillió sékeles projektet, melyet teljes egészében a Likud költségvetéséből fizetnek. A projekt keretében embereik majd ajtóról ajtóra járva győzködik a választás napján otthonaikban, Izrael periférikus részein, az alacsony választási részvételű – tehát kevésbé elkötelezett – embereket, hogy szavazzanak a Likudra.

Azonban a Zazim Jamina, vagyis Jobbra mozdulunk honlapján azt az apróságot letagadják, hogy mindez a Likud pénzéből a Likud kampányának része. Helyette azt sugallják, hogy ez egy pártok fölötti jobboldali kezdeményezés – figyelmeztet a Haarec írása.

Hogy ez miért törvénytelen? Hanan Meltzer bírónak, a központi választási bizottság elnökének döntése alapján minden, pártok által végzett és fizetett tevékenységnél egyértelműen világossá kell tenni, hogy mely párt áll az adott tevékenység mögött.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.