Ivri Lider babát vár

Az énekes facebook-bejegyzése

embrio meh

Ivri Lider, a népszerű izraeli énekes, dal- és zeneszerző – aki 2002-ben az első izraeli énekesként vállalta nyíltan homoszexualitását – néhány napja az alábbi bejegyzést tette közzé a facebook-oldalán:

Életem talán legjelentősebb és legizgalmasabb posztja ez.

Fontos számomra, hogy először tőlem halljátok a hírt.

Hat hónappal ezelőtt, miután hosszasan töprengtem a nekem helyes úton, elkezdtem egy béranyasági eljárást az Egyesült Államokban.

Örömmel osztom meg veletek, hogy túl vagyunk a terhesség 12. hetén. Valójában nagyon nehéz volt titokban tartani egy ilyen örömteli és nagyszerű dolgot.

De elhatároztam, hogy felelősen várok a 12. hétig.

Az egész időszak alatt próbálom megérteni, hogy miért fosztanak meg attól a lehetőségtől, hogy ezt a csodálatos folyamatot Izraelben élhessem át?! Hogy közel lehessek a csodálatos nőhöz, aki hordozza a fiamat, és segít nekem álmom megvalósításában. Szép és szoros kapcsolatban vagyunk, de szeretnék ott lenni minden vizsgálatnál, minden fontos eseménynél, nemcsak szkájpon keresztül értesülni a dolgokról.

Az alábbi sorokat akkor írtam, amikor komolyan kezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy gyermeket szeretnék:

“A gyermekemnek palotái lesznek, nevetéssel és énekkel telnek majd napjai, a gyermekemnek játékai, színes autói és a falon színes képei lesznek, a gyermekemnek emberek közti gyűlölettől mentes világa lesz.

A múlt háborúi csak a könyvekben lesznek, melyekről az iskolában tanul majd gyermekem.”

Boldog várakozással és

üdvözlettel,

Ivri

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIvri Lider Facebook-oldala