A hadsereg lerombolta a két izraelit meggyilkoló palesztin házát

palesztin ciszjordania hazrombolas robban_1
Fotó: Izraeli Hadsereg / Twitter

Az izraeli hadsereg szerdán lerombolta egy palesztin merénylő házát, aki egy késes-fegyveres támadásban agyonlőtt két izraelit márciusban Ciszjordániában – közölte a hadsereg Twitter-üzenetében.

Omar Abu-Lailát izraeli erők lőtték le két nappal az után, hogy meggyilkolt egy izraeli katonát és egy rabbit az Ariel telep közelében végrehajtott támadásban.

A 19 éves Gal Kaidan volt a terror mai áldozata

Az izraeli belbiztonsági szolgálat (Sabak) szerint az után lőtték le Abu-Lailát, hogy tüzet nyitott az őt megközelíteni készülő izraeli erőkre egy Ramallahhoz közeli településen.

A palesztin férfi Zawiya településen található otthonát a hadsereg azon irányelvével összhangban robbantották fel, amelynek célja a palesztinok elrettentése a további támadások végrehajtásától.

Ettinger rabbi belehalt tegnapi sérüléseibe

Az elmúlt időszakban a hadsereg elrettentés céljából gyakran lerombolja palesztin támadók otthonát. A kormány többször védelmébe vette ezt a lépést, amelyet bírálói a kollektív büntetés egy formájának tartanak, és szerintük nem is hatékony, hisz a Palesztin Hatóság kártérítést fizet a merénylők családjainak.

Elfogása közben életét vesztette a vasárnapi merénylő

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.