Vádalkut kötött Sara Netanjahu

Vádalkut kötött az izraeli hatóságokkal Sara Netanjahu, Benjamin Netanjahu miniszterelnök csalással vádolt neje. Netanjahu asszony a gyanú szerint illetéktelenül költött költségvetési pénzeket a miniszterelnöki rezidencián felszolgált luxusételekre.

Az izraeli szabályok szerint amennyiben a rezidenciának van saját szakácsa, akkor nem lehet állami pénzek terhére ételt rendelni. A rezidenciát gyakorlatban vezető Sara Netanjahu mégis rendszeresen luxuséttermekből hozatott ételt. Hogy ezt megtehesse, a rezidenciát hivatalosan vezető Ezra Szaidoff a hivatalos elszámolásokban takarítóként tüntették fel a rezidencián alkalmazott szakácsot.

A vádalku keretében Netanjahu asszony csak annyit ismert be, hogy szándékosan kihasználta egy másik ember hibáját. A megállapodás szerint 45 ezer sékelt (3,5 millió forintot) kell visszafizetnie az államkasszába, valamint 10 ezer sékel büntetést is fizetnie kell. A rendőrség szerint Sara Netanjahu 350 ezer sékel értékben követett el csalást.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.