Napokig egy kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak vádjával letartóztatott palesztin férfi nevével és fotóival volt tele az izraeli média. A gyanúsítottat végül elengedték, a katonai ügyészség vádját pedig ejtették.

A szörnyű bűn tragikus áldozataival együtt egész Izrael követeli a valódi bűnös(ök?) bíróság elé állítását és jogos büntetését.

Ahogy demokratikus jogállamhoz illően, az ártatlanság vélelme (a bűnösség vélelmének tilalma) is alapkövetelmény. Hogy ez a jog mindenkit megillessen, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg. Akár miniszterelnökről, akár palesztin vendégmunkásról van szó.

- Hirdetés -

A többség ezt ma csak az egyiknek adná – a tömeget hergelő média meg éppen egyiknek sem.

Szerencsére joggal bízhatunk abban, hogy ebben a folyamatosan gerjesztett indulatoktól hangos közegben az izraeli igazságszolgáltatás intézménye, a legjobb hagyományaihoz híven, továbbra is rendíthetetlenül józan és tárgyilagos marad.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.