Kidurrant gumival landolt a Ben Gurionon egy utasszállító gép

A Németországból indult utasszállítónak felrobbant az egyik kereke, izraeli harci gépek kísérték a Ben Gurion repülőtérre.

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az Electra Air Boeing 747-esének Izraelben. A személyszállító a németországi Kölnből való indulása után a légikikötő emberei gumidarabokat találtak a felszállópályán, ami arra utalt, hogy a gép egyik kereke felrobbant. A repülőt több mint száz mentő és tűzoltó autó várta az izraeli repülőtéren.

A sérült gépet az izraeli légierő vadászai kísérték el a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtérre. A Boeing, fedélzetén 152 utassal, addig körözött a reptér felett, amíg ki nem fogyott az üzemanyaga, hogy minimalizálni lehessen a robbanásveszélyt. A kifutón több száz fős mentő és tűzoltó várta, a pilóta szerencsére épségben le tudta tenni a gépet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.