Az egyik legjobb dolog Izraelben a mangószezon. Egyszerűen ellenállhatatlan ez a fűszeresen édesen savanykás gyümölcs. Sajnos irgalmatlan mennyiségű cukor van benne, ezért egyáltalán nem olyan mindennapos vendég a konyhában, mint szeretném. De dietetikus engedéllyel havonta egy-két alkalommal csak felbukkan valamilyen formában. Többféle mangó létezik: az egész kicsi, narancsos színűtől az alkarnyi zöld héjú óriásig. Egyelőre a kisebb típusúak érkeztek meg a piacokra, és Ramlén már volt, ahol csak hét sékelt kértek egy kilóért.

Ez a saláta, amiben a mangó végezte, a paradicsomimádók kedvence is. Nagyon egyszerű, gyorsan megvan és szuper finom.

Fotó: Bea Bar Kallos

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb mangó
  • 1/2 kg vegyes paradicsom (piros, zöld, fekete, sárga, narancssárga koktélparadicsom, marzano, ökörszív, ami csak elérhető a piacon, mert minél többféle a paradicsom, annál jobb a saláta)
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 kisebb csokor koriander (aki nagyon utálja, annak lehet petrezselyem)
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj

A hagymát finomra vágom, a mangót felkockázom, a paradicsomokat felvágom (a koktélparadicsomot 4 felé, a marzanot ultra vékony karikákra, az ökörszívet kockákra).
Egy nagy salátásba öntöm, meglocsolom olívaolajjal, a citrom levével, hozzáadom a felvágott koriandert, sózom és alaposan összekeverem.

A hűtőben állni hagyom legalább 1 órát fogyasztás előtt. Szuper kiegészítője nyáresti grillpartiknak.

Fotó: Bea Bar Kallos

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.