9 izraeli a világ legjobb egyetemei között 2020-ban

...de egyre lejjebb csúsznak

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Kilenc izraeli egyetem is szerepel a világ legjobb egyetemeinek 2020-as rangsorában a Center of World University Rankings (CWUR) felmérése szerint

A rehovoti Weizmann Intézet az 58. helyen, a Héber Egyetem a 62., a haifai Technion a 111., a Tel-Avivi Egyetem a 143., a beer-shevai Ben-Gurion Egyetem a 337., a Bar Ilan a  490., a Haifai Egyetem a 622. helyen áll a ranglistán. A hét egyetem közül négy – ideértve a Weizmann Intézetet és a Héber Egyetemet – visszaesett a tavalyi helyhez képest.

A CWUR-értékelés hét paraméterre épül: az oktatás minősége (25%), a diplomások foglalkoztatása (25%); a karok minősége (10%); kutatási eredmények (10%); publikációk minősége (10%); befolyás és idézés (10%). A rangsor egyedisége az, hogy az oktatás és a képzések minőségét, valamint a kar és a kutatások presztízsét méri anélkül, hogy az egyetemek által közzétett adatokra támaszkodna.

Dr. Nadim Mahassen, a CWUR elnöke szerint “aggasztó jel”, hogy az izraeli egyetemek egyre lejjebb csúsznak a ranglistán, és megjegyezte, hogy az “egyetemek kemény globális versenyében hatalmas szerepe van a felsőoktatás költségvetési támogatásának, amennyiben az ország kormánya arra törekszik, hogy egyetemei globális szinten versenyképesek legyenek”.

- Hirdetés -

A lista alapján a világ legjobb egyeteme sorozatban nyolcadik éve a Harvard, az első tíz egyetemből nyolc amerikai.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?
FORRÁSCalcalist