Videó: Eli Cohen sorozatának első előzetese, Sasha Baron Cohen főszereplésével

A Netflix új sorozata Eli Cohen izraeli kém szíriai vezetésbe való beépülését követi, és hat, egyenként egyórás epizódot mutat be. Meglepő módon a zsidó komikus, Sasha Baron Cohen alakítja a tragikus sorsú kémet.

Az HBO beszédes fiúi után a Netflixen a sor, hogy izraeli történetet vigyen a képernyőre: Az “Eli” című sorozat első előzetese szerdán jelent meg, és bepillantást enged Sasha Baron Cohen Eli Cohen ügynököt alakító szerepébe.

Az “Eli” bemutatja az izraeli kém behatolását a szíriai vezetésbe az 1960-as évek elején, és azt, hogy hogyan tudta megszerezni az államvezetők és a gazdag réteg bizalmát, hogy Izraelnek információkat szolgáltasson az ellenséges államban zajló eseményekről. “Ha hazádnak arra lenne szüksége, hogy hazudj a barátaidnak, a családodnak, feleségednek, megtennéd?” – kérdezte Eli Cohent az egyik szereplő, Moni Moshonov alakításában.

Mint tudjuk, Eli Cohen végül lebukott, 1965 májusában kivégezték és Izraelben hőssé vált. A korai híradások arról, hogy Sacha Baron Cohent választották a szerepre, sokakat nagyon meglepett, mert eddig főként színes, humoros, féktelen szerepeket játszott.

A sorozatban, melyet Gidi Raf (“Hatufim”) rendezett, számos izraeli színész is szerepel, köztük Amos Tamam, Hadar Rutun Rotem, Uri Gabriel, Yael Eitan, Yosef Swede, Uri Pepper és mások. Az “Eli” hat, egyenként 60 perces epizódból áll, és szeptember 6-tól indul a Netflix Israel-en.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet