91%-os eredmények: Kék-Fehér vezet, az Arab Lista erősödött

Közeledünk a valós eredményekhez: a szavazatok 91%-ának megszámlálása után a Kék-Fehér lista 32 mandátummal a legnagyobb párt, amelyet a Likud követ 31 képviselői hellyel. A harmadik a Közös Arab Lista, mely 13 mandátumra emelkedett. Őket követik: Sasz 9, Izrael a Hazánk (Jiszrael Beitenu) 9, Tóra Zsidósága (Jahadut haTóra) 8, Jobbra (Jamína) 7, Munkapárt-Híd (Avoda-Geser) 6, Demokratikus Tábor 5 és a Zsidó Hatalom (Ocma Jehudit) 0. A balközép blokk és a közös lista így 56 helyet, a jobboldal 55 helyet, a mérleg nyelvét jelentő Izrael a Hazánk pedig 9 helyet kapott a Kneszetben.

A szavazati arány szempontjából a Kék-Fehér 26,1%, Likud 25,5%, a Közös Arab Lista 9,1%, Sasz 7,7%, Izrael a Hazánk 7,2%, Tóra Zsidósága 6,4%, Jobbra 5,9%, Munkapárt-Híd 4,9%, Demokratikus Tábor 4,4%, Zsidó Hatalom 1,9%.

Ma éjjel (szerda és csütörtök között) 1:00 órakor kezdődik a kettős borítékok számlálása, amelyek a katonák, a fogvatartottak, a fekvőbetegek, a mozgáskorlátozottak és a diplomáciai képviseleteken dolgozók szavazatait tartalmazzák. A kettős borítékok száma hét képviselői helynek felel meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.