Azt írja az újság… avagy mi is az a kakomorfóbia, és hogyan védekezzünk ellene

Azt írja az újság… hogy Jael Regev nem szeretné, ha csak a külsejével foglalkoznának. A most harminchat éves újságírónő, ahogy szépen mondják, telt típus. Ezzel még nem is lenne baj, de ez túlságosan sokat foglalkoztatta, és így a divattal foglalkozó ismert újságíró lett. Régebben főleg az zavarta, hogy nem volt sehol bő választék a testalkatának megfelelő ruhákból, miközben a reklámképekről divatos viseletekben néztek le rá – természetesen kizárólag karcsú – manökenek.

Mindezt a világban eluralkodó kakomorfóbiának, azaz a kövérségtől, kövérektől való félelemnek tudta be. Emiatt a telt nők sehol sem jelennek meg, sem a divatfotókon, sem a tévében, sehol. Hogy ezen a helyzeten változtasson, pár éve a közösségi oldalakon még reklámkampányt is indított önmaga számára, hogy az ML (Matim Li, azaz “Illik Rám”) divatház alkalmazza őt szakértőnek. Ez meg is történt, de a valós életből rövid idő múlva visszatért az újságíráshoz és a YouTube reklámokhoz.

És itt van a dolog szomorú ellentmondása. Egyrészt – nagyon helyesen – azt szeretné, hogy senkit, de főleg a nőket ne a külsejük után ítéljenek meg. Másrészt viszont az egész tevékenysége, megélhetése arról szól, hogy milyen is legyen egy nő külsőleg, öltözete, sminkje, milyen kozmetikumot használjon és hol vegye azt meg. Az egyetlen engedmény az, hogy lehet kövér is, így legalább nem kell lemondani az édességekről sem.

Szóval lehet, hogy tényleg létezik a kakomorfóbia, de ne úgy küzdjünk ellene, hogy cseberből a vederbe kerüljünk.

Az ideillő recept a Dagadt Paprika.

dagadt paprika
Fotó: Balogh Tamás

Hozzávalók:

  • 8 nagy zöldpaprika
  • 50 dkg darált hús
  • 7 evőkanál főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 tojás
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

  1. A paprikát kicsumázzuk, majd a csöveket megmossuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a reszelt hagymával ízesítjük.
  2. A masszát szorosan a paprikák üregébe töltjük, majd egyenként a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk úgy, ahogyan a rántott szeletet szokás.
  3. Bő, közepesen forró olajban, többször megforgatva mintegy 12 perc alatt megsütjük.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.