Naama szabadult az orosz börtönből, Netanjahuval tér vissza Izraelbe

Megkegyelmezett Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a kábítószer-csempészésért hét és fél év börtönre ítélt izraeli Naama Iszakárnak.

A 26 éves nőt tavaly áprilisban 9,6 gramm hasis birtoklásáért vették őrizetbe a moszkvai Seremetyjevo reptéren, ahol tranzitutasként tartózkodott. Az elmarasztaló ítéletet október 11-én hirdette ki ellene a Moszkva megyei Himki város bírósága.

Iszakár szabadon bocsátásáért az anyja mellett az izraeli kormány is lobbizott. Szabadon bocsátásának akadálya a Kreml szerint az volt, hogy Iszakár egészen az elmúlt napokig nem kért személyesen kegyelmet Putyintól. Folyamodványában a nő részben elismerte bűnösségét.

Az elítélt anyja, Jaffa Iszakár, aki múlt héten Jeruzsálemben személyesen találkozott az orosz elnökkel, kedden Oroszországba érkezett.

Csütörtökön Moszkvába várják Benjamin Netajnahu izraeli kormányfőt, aki tájékoztatni kívánja Putyint a Donald Trump amerikai elnök által meghirdetett közel-keleti rendezési terv részleteiről.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő, aki részt vett a Naamát szabadon bocsátó tárgyalásokban, kijelentette, hogy Izrael nem írt alá Oroszországgal kötött megállapodást az ügyben, és hogy ez “Putyin személyes gesztusa Netanjahu felé”.

Iszakár édesanyja, Jaffa azt mondta az izraeli újságíróknak Moszkvában a szabadulásról szóló jelentés után: “Várom, hogy találkozzak vele, várom, hogy megölelhessem. Végre mindennek vége. Köszönöm a világ teremtőjének, köszönöm mindenkinek.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI/Izraelinfo