Rálőttek egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a merénylőt agyonlőtték

Fotó: Izraeli Rendőrség
Fotó: Izraeli Rendőrség

Egy merénylő rálőtt egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a támadót agyonlőtték – jelentette az izraeli katonai rádió csütörtökön.

A rádió szerint a merénylő revolverrel a kezében érkezett a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyhez vezető egyik bejárathoz, majd rálőtt a szolgálatot teljesítő, a kaput felügyelő, a katonai rendőrséghez tartozó határőrökre.

A merényletkísérlet helyszíne - fotó: Izraeli Mentők
A merénylet helyszíne – fotó: Izraeli Mentők

Egy izraeli katona könnyebben megsebesült, a Haifáról érkező merénylőt pedig a helyszínre siető fegyveresek lelőtték. Ez már a második palesztin támadás volt egy napon belül, éjszaka izraeli katonák közé hajtott autójával egy merénylő.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására. A tervezetet a palesztinok elutasították.

A Hamász szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye az volt, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban.