A világ legokosabb gyermeke Izraelben akar tanulni

Laurent Simons mellett izraeli belga nagykövet - fotó: Izraeli Nagykövetség / Brüsszel
Laurent Simons mellett izraeli belga nagykövet - fotó: Izraeli Nagykövetség / Brüsszel

A belga csodagyerek, aki a világon legfiatalabbként végzett egyetemet, szívesen folytatná tanulmányait Izraelben.

A kilencéves Laurent Simons azzal kereste fel az izraeli brüsszeli nagykövetséget, hogy meg akarja vizsgálni az Izraelben folytatott továbbképzés lehetőségeit.

Laurent különösen a biotechnológia, az orvostudomány és a biofejlesztés iránt érdeklődik, és reméli, hogy ezeket a tanulmányokat párhuzamosan végezheti, hogy felnőttkorában megvalósíthassa álmát, és mesterséges szerveket tervezhet majd.

Szülei a hét elején Emmanuel Nahshon nagykövettel találkoztak.

Elmondták, hogy jó dolgokat hallottak az izraeli akadémiai tanulmányokról, és úgy vélik, hogy fiuk sikeresen fejlődhet a karrierje során, és élvezni fogja a tízéves fiú számára megfelelő közösséget is.

- Hirdetés -

Maga Laurent kifejezte érdeklődését a különféle tudományos területek tanulmányozása iránt, de először szeretné elsajátítani a héber nyelvet.

Nahshon megígérte a Simons családnak, hogy továbbítja a megfelelő izraeli egyetemek felé az érdeklődésüket.

“Büszkeségre ad okot, hogy a gyermek úgy döntött, hogy Izraelt választja tanulmányai színhelyéül” – mondta Nahshon. “Ez azt mutatja, hogy nem csak zseni, hanem igazán okos is.”

Noha Laurent családja még soha nem járt Izraelben, hallott a szépségéről és a fejlett csúcstechnológiáról, és azt mondják, hogy izgatottan várják, hogy láthassák és megismerhessék.

Laurent egyetemi diplomáját az Eindhoveni Műszaki Egyetemen szerezte villamosmérnökként, és közvetlenül PhD-n kívánja folytatni tanulmányait.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet