Egyre bővül a karanténba vonulók köre Izraelben – percről-percre

Maszkos nő a Siratófalnál - fotó: Bea Bar Kallos / Izraelinfo
Maszkos nő a Siratófalnál - fotó: Bea Bar Kallos / Izraelinfo

Nyomon követjük és itt közöljük a koronavírussal kapcsolatos fontosabb izraeli eseményeket. A cikk folyamatosan frissül…

15:40 A japán karanténhajón tartózkodó és ma Izraelbe visszatért izraeli állampolgárnál koronavírust diagnosztizáltak. Azután érkezett Izraelbe, miután Japánban kórházi kezelést kapott, majd annak befejeztével hazaengedték. Most karanténba helyezik a Sheba Kórházban. Az Egészségügyi Minisztérium felhívja mindenki figyelmét, hogy aki vele volt a Turkish Airlines ma reggel 08:55-kor landoló TK784 járatán, vonuljon 14 napos házi karanténba, és tegyen erről bejelentést a minisztérium honlapján.

13:20 A Népesség- és Bevándorlási Hivatal ma bejelentette, hogy tegnap a Ben Gurion repülőtéren, az Allenby határátkelőn és a Ramon repülőtéren megtagadták 110 Olaszországból érkező látogató Izraelbe lépését. A hatóság szerint tegnap összesen 512 olasz állampolgár távozott Izraelből, és ma további három olasz járat landolása várható.

10:41 Az Egészségügyi Minisztérium ma reggel bejelentette, hogy az Olaszországból visszatérő izraeli beteg feleségét koronavírussal diagnosztizálták. A minisztérium szerint “személyes és szoros kapcsolatban álltak”, a nőt szintén karanténba helyezték a Seba kórházban.

09:50 Az Egészségügyi Minisztérium frissítette azoknak a helyeknek a listáját, ahol a koronavírussal megbetegedett izraeli az elmúlt héten tartózkodott. A minisztérium felhívja a figyelmet, hogy aki az alábbi helyeken tartózkodott (kevesebb mint két méter távolságra és 15 percig vagy annál tovább), azonnali hatállyal 14 napos házi karanténba kell vonulnia, és ezt jelentenie kell a minisztériumnak.

■ Az El Al LY381 járata, amely február 21-én 06:00 órakor indult Izraelből

■ Az El Al LY382 járata, amely február 23-án 16:10-kor landolt Izraelben

■ A „Vörös kalóz” (Hapirat Haadom) üzlet Or Yehudában, február 23., 18:00–22:00-ig

■ A „Vörös kalóz” (Hapirat Haadom) üzlet Or Yehudában, február 24., 8:30-tól 00:00-ig

■ A „Vörös kalóz” (Hapirat Haadom) üzlet Or Yehudában, február 25., 8:30-tól 00:00-ig

■ Irusz zsinagóga a Irusz település Noga utcájában, február 24-én, 06:00-tól 07:00-ig

Szerinted a koronavírus Izraelben...

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Az előző napi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos izraeli fejlemények:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.