Kardszárnyú delfint (vagy orka, gyilkos bálna) észleltek péntek reggel Izrael partjainál. A búvárok Shavei Zion partjainál vették észre a fogascetet, és jelentették a Természet- és Parkvédelmi Hatóságnak. A hatóság tengerészgyalogos-felügyelői és tengeri rendőrök a keresésére indultak, és Akko óvárosánál látták meg a delfint, körülbelül 1,4 tengeri mérföldnyire a parttól, egy olyan területen, ahol a víz mélysége 15 méter.

A hatóság tisztviselői szerint ez az első alkalom, hogy Izraelben kardszárnyú delfint észleltek. Más delfinek időről időre megfigyelhetőek Izraelben.

Ez az állatfaj valamennyi óceán területén előfordul, de a legtöbb példány az Antarktiszt körülvevő tengerekben él. Sekély öblökben, folyók torkolatvidékén is gyakran vadászik. Átlagosan 100 kilométert tesz meg naponta.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.