Koronavírus – bezárják az iskolákat

izraeli mentők koronavírus Izraelben
Fotó: Izraeli Mentőszolgálat

Péntektől bezárják az egyetemeket és az iskolákat, csak az óvodák és a bölcsődék működnek tovább, hogy minél kevesebb lehetőség legyen az emberek találkozására, és ezzel esetleg a koronavírus-fertőzésre.

Benjámin Netanjahu sajtótájékoztatón jelentette be az iskolazárást legalábbis pészachig, ami idén igencsak szomorúnak és zártnak ígérkezik. A gyerekek számára fokozatosan megnyitnak 24 tévéstúdiót, hogy a tévén is tanórákat tartsanak majd, és az internetes távoktatás segédeszközeit is bevetik.

Netanjahu a politikai viszályt félretéve a koronavírus elleni harcra hivatkozva ideiglenes nemzeti vészkormányba hívta ellenfeleit a sajtótájékoztató végén.

Versenyfutás zajlik az idővel és a koronavírussal: minél hosszabb időszakra minél jobban megpróbálják lecsökkenteni az emberek közötti kontaktusokat, hogy megakadályozzák a járvány elterjedését.

Az elmúlt évtized elhanyagoltsága miatt az európainál jóval kevesebb kórházi ággyal és kórházi személyzettel rendelkezik az ország, és katasztrofális lenne, ha egyszerre nagy tömegben súlyos betegek árasztanák el az eleve túlterhelt intézményeket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.