A fertőzöttek száma elérte a 705-öt, napi több mint 200 megbetegedés

Az izraeli koronafertőzések száma ma (péntek) elérte a 705-öt, ami tegnap este óta több mint 200 új megbetegedést jelent. Az egyik beteg válságos, öt súlyos, 13 közepes, 644 enyhe állapotban van, és 14 gyógyult. Az életveszélyes állapotban lévő 89 éves nőt a Hadassah Ein Kerem kórházban kezelik, állapota az éjszaka tovább romlott.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök csütörtök este bejelentette, hogy a kormány még az éjszaka folyamán jóváhagyja a vészhelyzetre szóló forgalmi korlátozásokat, amelyek azonnal hatályba lépnek és a hatóságok fogják betartatni őket. “Mindeddig Izraelben senki sem halt meg a koronavírusban, de sajnos nem várható, hogy ez folytatódjon” – mondta Netanjahu. “Szigorú döntésekre van szükség.”

Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója, Mose Bar Sziman Tov elmondta, hogy az új rendelkezések célja a betegség Izraelben történő elterjedésének késleltetése, a betegek számának csökkentése és a görbe „ellapítása” – a betegek időbeli elosztása. “Az idő javunkra van, minden egyes nap jobban felkészülünk, további eszközöket és gyógyszereket raktározunk és vásárolunk. Ma többet tudunk a betegségről, mint korábban, de őszintén ki kell jelentenünk, hogy még csak az elején vagyunk, ez hosszú lesz.”

Időközben az Izraeli Mentőszolgálat ma kísérleti teszteléseket fog végezni a Ganei Yehoshua parkolóban felállított „drive in” sátrakban, a mintavételek körének kibővítésére irányuló erőfeszítések részeként. Várhatóan mintegy 300 olyan embertől vesznek mintát, akik otthoni karanténban tartózkodnak és tüneteik vannak. Ezeket a személyeket a mentőszolgálat idézte a vizsgálatra, hogy saját autójukban érkezzenek a helyszínre, ahol koronavírus-teszt mintákat vesznek tőlük.