Tegnap óta hét korona-beteg halt meg; A halottak száma 33-re nőtt

Az Egészségügyi Minisztérium főigazgató-helyettese: A rendőrség be fogja tartatni a maszkok viselését. ■ Litzman egészségügyi miniszternél koronát diagnosztizáltak. A minisztérium főigazgatója, Bar Sziman Tov karanténba vonult. ■ Az IDF központot hoz létre, hogy segítse Bnei Brak és a Polgárvédelmi Parancsnokság tevékenységét a városban. ■ A betegek száma 6211-re nőtt, ezek közül 83 légzőkészüléken van. ■ Cikkünk frissül…

A Maccabi vezérigazgatója: Különböző indikációk alapján Bnei Brak lakosainak körülbelül 38%-a beteg

A Maccabi betegpénztár igazgatója, Ren Saar azt mondta a Kneszet korona bizottságnak, hogy “Bnei Brak lakosainak felét a Maccabi kezeli, és különféle indikációk szerint Bnei Brak lakosainak körülbelül 38%-a beteg, ami 75 000 embert jelent”. Saar hozzátette, hogy a rendőrségtől erősítést kért a peszachi estére, különben a helyzet még rosszabbá válhat. Hozzátette, hogy Bnei Brak viszonylag idős népességgel rendelkezik, és figyelmeztetett: “Rengeteg halottal találkozhatunk Bnei Brakban, ha nem készülünk fel megfelelően.”

A Maccabi betegpénztár szerint a súlyos betegségben szenvedő és lélegeztetőgépekre kapcsolt betegeik fele Bnei Brakból származik. A Maccabi Izrael második legnagyobb betegpénztárának számít, körülbelül két és fél millió izraeli személyt biztosít, köztük körülbelül 100 000 bnei brak-i lakos.

Netanjahu: A fogyatékkal élők is megkapják az 500 sékeles támogatást

Netanjahu bejelentette, hogy úgy döntött, hogy 500 sékeles egyszeri támogatást nyújt a fogyatékkal élő lakosságnak is. Tegnap a miniszterelnök bejelentette, hogy a családok minden gyerek után (az első négy gyerekig) és az idősek is pénztámogatást kapnak.

Netanjahu egy hetes karanténba vonult

Az egészségügyi miniszternél kimutatott korona-fertőzés miatt Netanjahu is egy hetes karanténba vonult. A miniszterelnökön kívül a Moszad vezetője és a hadsereg vezérkari főnöke is csatlakozott az otthonukból dolgozó főtisztviselőkhöz, akiknek közvetlen beosztottaik, irodai alkalmazottaik is házi karanténba kerültek.

A munkanélküliségi ráta 24,6%; Nőtt az elbocsátások aránya

A Foglalkoztatási Szolgálat ma reggel közölte, hogy a munkanélküliségi ráta jelenleg 24,6%. Tegnap 17:00 óra óta 7290 új álláskeresőt regisztráltak. Tegnap összesen 25 380 új álláskeresőt regisztráltak.

A március közepén kezdődő közlekedési korlátozások óta 866 907 új munkanélküli regisztrált, legtöbbjük fizetés nélküli szabadságra és 6,6%-uk elbocsátás miatt.

Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója karanténba vonul Litzman diagnózisa után, mely szerint a miniszter is korona-beteg

Mose Bar Sziman Tov, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója elszigeteltségbe vonult, miután Yaakov Litzman egészségügyi miniszternél koronavírust diagnosztizálták. Az Egészségügyi Minisztérium közegészségügyi vezetője, prof. Sigal Sadecki szintén elszigeteltségbe megy, és technológiai eszközök segítségével otthonról folytatja munkáját. Az Egészségügyi Minisztérium közölte, hogy Litzman irodájának munkatársai is karanténba mennek, beleértve tanácsadóit, asszisztenseit és a titkárság munkatársait.

Az első tünetek előtt, leheletből mutatja ki a koronavírust egy izraeli szenzor

Mesterséges intelligenciával működő kicsiny szenzort fejlesztettek izraeli tudósok az új koronavírus okozta Covid-19 korai diagnózisára, egy másik izraeli kutatócsoport a kórházi szobák gyors fertőtlenítésére dolgozott ki új, UV-sugárzáson alapuló módszert.

Tegnap este óta 5 újabb korona-beteg halt meg

Az izraeli koronafertőzések száma csütörtökön elérte a 6211-et, ami tegnap óta 119 új megbetegedést jelent. A betegek közül 95 állapota súlyos, közülük 83 van lélegeztetőn, 129 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 31 halálos áldozata van a járványnak, és 241 beteg gyógyult meg. Írásunk frissül…

Litzman egészségügyi minisztert koronával diagnosztizálták

Yaakov Litzman egészségügyi minisztert és feleségét koronavírussal diagnosztizálták. Litzman irodája szerint a 71 éves miniszter az orvosi ajánlásokkal összhangban otthonában van, és onnan fog szokásos napirendet vezetni. Azt is jelentették, hogy a miniszter és felesége jól érzik magukat, és elszigetelten és felügyelet alatt maradnak az Egészségügyi Minisztérium iránymutatásainak megfelelően.

Litzman diagnózisát követően a Moszad vezetőjét, Yossi Cohent és Meir Ben Shabbatot, a Nemzetbiztonsági Kabinet vezetőjét várhatóan szintén karanténba küldik. Yaakov Arie Alter admor, a gur haszidizmus vezetője, amelyhez Litzman is tartozik, várhatóan szintén elszigeteltségbe kerül. A miniszteri hivatal tagjai szintén magánzárlatban vannak, és most azt vizsgálják, még kivel találkozott Litzman az elmúlt napokban. Benjamin Netanjahu miniszterelnököt értesítették a részletekről.

Netanjahu: Szavazásra bocsátunk egy törvényt, mely alapján minden gyerek után 500 sékel egyszeri támogatás járna még peszach előtt

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerda este elmondta, hogy szeretne jóváhagyatni 500 sékel támogatást a gyermekes családoknak peszachra, az első négy gyermek mindegyike után és az idősek számára. A támogatás jóváhagyásához jogszabályra van szükség, és Netanjahu felszólította a Kneszet tagjait, hogy támogassák azt. Ezenkívül az önálló vállalkozói támogatásra való jogosultság életkora 28-ról 20-ra csökken.

Netanjahu: Minimalizáljuk a Bnei Brakba való belépést és kilépést

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerda este elmondta, hogy a Bnei Brakba való be- és kilépést minimálisra csökkentik, és megígérte, hogy az állam fog gondoskodjon a lakosok szükségleteiről. Hozzátette, hogy minden csütörtöktől Izraelbe visszatérő utasnak szállodai karanténba kell vonulnia.

A miniszterelnök közölte, hogy mostantól minden izraelinek maszkot kell viselnie, ha kimegy az utcára. Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója, Mose Bar Sziman-Tov arra kérte az izraelieket, hogy ne rohanjanak maszkot vásárolni, mert arra az egészségügyi szakembereknek nagyobb szüksége van, inkább készítsenek maguknak otthon. A legfontosabb, hogy az orr és a száj el legyen takarva.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.