Nem tudom tovább tétlenül nézni, hogy embertársaim – rabtársaim a karanténban – nem jutnak hozzá elegendő rémhírhez, manipulációhoz, tévhithez a koronavírussal kapcsolatban. Egész nap a közösségi médiát kell túrják, hogy egy kis pánikhoz, hiszterizáló adrenalinpluszhoz, egész napos fecsegni valóhoz jussanak. Ezen szeretnék enyhíteni az itt felvázolt újításommal. 

Egy telefonos félretájékoztató szolgáltatásról van szó, olyanról, amely feleslegessé teszi, hogy naponta 24 órát a híreken, a Facebookon lógjunk.

A hívás után egy menürendszerbe jutunk, ahol választhatunk a különböző lehetőségek közül.

1. Általános tévhitek

Itt a különböző almenükbe jutva választhatunk a korona eredete, terjedése, a betegség lefolyása témák közül. A menüpontok dezinformációit garantáltan igazolatlan, szakvéleménynek álcázott sületlenségekből állítjuk majd össze. Az egyes pontok – terveim szerint – önmagukban is elegendőek lesznek az ügyfél teljes összezavarására, egész napos hisztérikus viták generálására, de természetesen, aki ezeken már túl van, további opciók választásával eljuthat a középkori pestisjárványokhoz vagy a kínaiak extrém étkezési szokásaiig.

2. Ellenszerek, megelőzés

Itt szinte végtelen mennyiségben választhatnak az ügyfelek a szájban tartott vodkától a visszamenőleg megkapott BCG oltáson és az intravénás C-vitaminon át a pszichedelikus drogokig. 

A spirituális megoldások kedvelői tetszés szerinti vallás szent könyveiből választhatnak imát, ráolvasást, mantrát, átkot, varázsigét. Természetesen a tudományban hívőkre is gondoltam; nekik a hónapok óta eredményekkel kecsegtető kutatási hírek sűrű ismétlését javaslom majd.

3. Összeesküvés-elméletek

Itt menüpontokra bontva tájékozódhatunk félre a vírust kirobbantó erőkről.

Almenük:

I. Panteista verzió: A Föld, Természet anyánk stb. megelégelte az emberiség bűneit… stb.

II. Ugyanez vallásos verziókban az összes istennel Jehovától Jézuson át Allahig – természetesen mindenhol bőséges idézetanyaggal az illető vallások szent könyveiből.

III. A gourmandoknak lesz almenü hindu, inka, tibeti, joruba apokalipszis-leírásokból. 

IV. Politikai, gazdasági járványmagyarázatok.

A CIA és az FBI csinálta.

Putyin volt.

Soros.

A migránsok.

A kínaiak.

Az arabok.

A Greenpeace.

A WHO.

A világot uraló nagytőke.

(Izrael nem maradhat ki! 🙂

A Moszad.

Mindegyikhez tartozik majd bőséges közgazdaságtani, történelmi, politikai áltudományos magyarázat. És számos, a világsajtó által eltitkolt tény. Ezek az álinformációk alkalmasak lesznek akár hetekig tartó önfeledt családi viták kirobbantására, megédesítve így a karantén napjait.

4. Járványügyi intézkedések

Erre a pontra kattintva mindjárt két opciónk van, aszerint, hogy kormánypárti vagy ellenzéki kamu-szakértőket akarunk-e hallgatni. Mivel az elképzelhetetlen, hogy valaki mind a két lehetőséget kipróbálja, ezért itt a két menü ugyanazokat a tényeket tartalmazza majd. A különbség csak a levont következtetésekben rejlik majd. Ugyanazt az intézkedést az egyik oldal álszakértője diadallal üdvözli, (itt Netanju, Orbán, Trump, Putyin stb. idézetek jönnek majd a hívek kedvéért), a másik oldal önjelölt virológusa pedig ugyanazokat az intézkedéseket döngöli földbe, apokaliptikus, ám igazolhatatlan háttér-információk csinnadrattájával kísérve.

Mind a két oldal hivatkozásai olyan kiváló szakemberektől származnak majd, akik mindenhez (is) értenek. A futballtól külpolitikán át a járványügyig.

5. Álhírek

Ezen az oldalon földrészekre, országokra lebontva olvashatók majd a rémhírek. A tények eleve hamisak lesznek, ezért nem kell majd őket naponta frissíteni. Ráadásul szörnyülködni két-három naponta elég, és addigra az ügyfél úgyis elfelejti, amit tegnapelőtt hallott. A biztonság kedvéért azért a számadatokat random cserélgetem majd.

6. Szidalmazások

Ebben a menüpontban bőséges választék nyílik arra, hogy a bűnbakok ócsárlását hallgathassa az ügyfél. Nyomógombos készülékén embercsoportot választhat, melyet a kialakult világjárványért felelősnek tart.

Kínaiak, amerikaiak, oroszok, harediek, arabok, zsidók, keresztények, politikusok, bal- és jobboldaliak, kutyasétáltató szomszédok, maszkot viselők és maszk nélkül járók, fertőzők és fertőzöttek, gumikesztyűt elhajigálók, nagyszülőt látogatók szidalmazását hallgathatja majd egy végtelenített felvételről.

A lista természetesen igény szerint bővül majd. 

Aki viszont interaktívan szeretné ugyanezt, az a kettős kereszt gombbal a kezelőhöz juthat. Itt elmondhatja majd a saját verzióját a koronavírus kialakulásáról, a privát összeesküvés-elméletét, a politikai habitusának megfelelő átkait, felsorolhatja a bűnösöket és hogy milyen intézkedéseket kellett volna bevezetni, sőt azt is, hogy ő személy szerint hogy győzné le a járványt. Kezelőnk természetesen néha okosan közbekérdez, hogy “Tényleg?”, esetleg a számadatokat precízen kiigazítaná sokkal nagyobbra. Ha a monológ kifulladna, felfrissítené azt egy: “És azt hallotta, hogy…” jellegű közbeszólással. Lényeg, hogy a beszélgetés soká tartson, mert azt elfelejtettem mondani, hogy emelt díjas hívás lesz, mint a jóslás, a távgyógyítás vagy a telefonszex. A befolyt összeget természetesen jótékony célra kívánom fordítani. Létrehozok egy alapítványt a karanténban szellemileg leépülők rehabilitációjára, és minden sékelt nekik utalok majd, ebben biztosak lehetnek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.