A lényeg, hogy jól érezzék magukat, insallah

muzulmán nő grill holokauszt tulelok izraeli zaszlo

Az izraeli függetlenség napján találkoztunk ezzel a rövid bejegyzéssel kísért fotóval, melyet érdemesnek tartunk itt is megosztani.

A 2020-as függetlenség napjának egyik legmeghatóbb képe.

A történet a kép mögött: Marwa büszke izraeli muzulmán arab, aki óriási lelkével egy holokauszttúlélőket gondozó – és most zárlat alatt lévő – otthonban dolgozik. A túlélőkre óriási veszélyt jelentő koronavírus miatt önkéntesek így nem léphetnek be az intézménybe.

A napközi korlátozott számú személyzete 12 órás műszakokban dolgozik.

Az ünnep reggelén több kézre volt szükség a grillhús elkészítéséhez az ott élő, tolószékhez kötött és törékeny elmeállapotban lévő száz lakó számára.

Bár Marwa a ramadan miatt teljes böjtben volt, önként vállalta, hogy ennek ellenére segít a húsok megsütésében a holokauszt túlélőinek.

Mikor azt mondtuk neki, “Marwa, de hisz ramadan van… nem kell böjt idején grillezned”, így felelt:

“A holokauszttúlélők olyanok, mint a családom. Nem azért sütök nekik húst, mert muszáj, hanem mert szeretem őket. A lényeg, hogy jól érezzék magukat, insallah.”

Úgy gondoljuk, hogy Marwa a jóság szimbóluma, az együttélés modellje, és a vallási, nemi és faji hovatartozástól független adakozásra ösztönöz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook