Negyedmillió sékelt tartalmazó zsákot talált egy férfi, elosztotta a pénzt, letartóztatták – Hírösszefoglaló

Fotó: Shutterstock

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Negyedmillió sékelt tartalmazó zsákot talált egy férfi egy föld alatti parkolóban Kiryat Gat városában. Elmondása szerint azt gondolta, csoda történt vele, és elhatározta, nem adja le a rendőrségen a talált kincset. Nagy mennyiségű ételt és italt vásárolt, és azt elosztogatta a Hebronban állomásozó izraeli katonák között, akiket bankjegyekkel is megörvendeztetett. A maradékot hazavitte és tervei szerint családjára és rászorulókra tervezte elkölteni. A “modern Robin Hood” jelenleg előzetes letartóztatásban van. A talált zsák a Dan tömegközlekedési társaság bevételét tartalmazta, valószínűleg az azt begyűjtő biztonsági cég gondatlanságából nem jutott el a bankba.


A rendőrség egy hónapokon keresztül tartó, beépített ügynökökkel lebonyolított nyomozó akció eredményeként több mint 60 embert tartóztatott le kábítószer- és fegyverkereskedelem gyanúja miatt. A letartóztatottak között van több ismert bűnszövetkezet feje is.


Megnyílt az ötödik IKEA áruház Estaolban, Beit Semes mellett. A több mint 25 000 négyzetméteres bemutatóhelyen 39 berendezett szobával és 8000 termékkel találkozhatnak a vásárlók, az új üzletben 380-an dolgoznak, és a kültéri parkolóban közel 900 autónak jut hely. Egyelőre itt is csak arcmaszkkal és hőmérőzés után, egyidőben korlátozott számú vásárló lehet.


A Legfelsőbb Bíróság hétfőn visszavonta a Mahmoud Etouna házának lerombolásáról szóló rendeletet, akit a Gus Ecionban tavaly végrehajtott terrortámadásban Dvir Szorek katona meggyilkolásával vádolnak. “Minél nagyobb az időbeli eltérés a támadás végrehajtása és az elkövető lakóhelyének lerombolása között, annál kisebb a házrombolás elrettentő hatása,” – írta az egyik bírónő.

- Hirdetés -

A rendőrség hétfőn közölte, hogy egy kelet-jeruzsálemi palesztin megpróbált két határrendőrt (magav) leszúrni a jeruzsálemi Armon Hanaciv negyedben. A rendőrség beszámolója szerint a harmincas éveiben lévő palesztin késsel és könnygázzal a kezében rohant a rendőrök felé, miközben “Allah Akbar”-t kiabált. A határrendőrök lelőtték és súlyosan megsebesítve hatástalanították a támadót.


Izraeli kutatók innovatív koronavírus elleni arcmaszkot fejlesztettek, amely képes önmagát fertőtleníteni – közölte az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion). A kutatók a maszk prototípusát egy egyszerű mobiltelefon-töltőről működtették.

Az izraeli statisztikai hivatal által hétfőn kiadott adatok szerint Izrael hazai összterméke (GDP) 7,1 százalékos évesített ütemben csökkent január-márciusban, ami 1995 óta a legrosszabb érték. Utoljára 2012-ben fordult elő, hogy az izraeli gazdaság nem növekedett, hanem csökkent. Teljes cikk >>

Más országok gazdasági visszaesésével összehasonlítva Izrael nem is áll olyan rossz helyen a 7,1%-os romlással. Franciaország 23,3%, Németország 8,9%, az Egyesült Államok 4,8%, Japán 3,4%, míg a különutas stratégiát folytató Svédország csupán 1,2%-os visszaesést könyvelhet el.

3500 éves, két emberi figurát ábrázoló agyagtáblácskát talált egy hatéves kisfiú Dél-Izraelben, a gázai határ közelében – jelentette be hétfőn az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA). A Niri nevű kibucban élő Imri Elis családjával kirándult még márciusban, amikor a Tel Dzseme régészeti parkban, néhány kilométerre a Gázai övezet határától egy kicsiny agyagtáblácskára lett figyelmes a homokdűnén. Teljes cikk >>


Az első ázsiai oroszlánok, akik fogságban születtek, már hat hetesek! A Jeruzsálem Bibliai Állatkert már nyitva van, és hamarosan a nagyközönségnek is bemutatja majd a kölyköket. A papa, Gir Svédországból, a mama, Yasha Németországból érkezett néhány éve egy tenyésztési program részeként. A házasságközvetítés jól működött: a bizonyíték – a két kis világszenzáció – már várja a hódolókat.


Az izraeli koronafertőzések száma hétfő estére elérte a 16 734-et, ami előző este óta 17 új megbetegedést jelent. 41 beteg állapota súlyos, közülük 29 van lélegeztetőn, 31 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 281 halálos áldozata van a járványnak, és 14 307 beteg gyógyult meg.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?